Homepage / Een bezoek / Faciliteiten

Faciliteiten

Maatregelen coronavirus
Het tonen van een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) en het dragen van een mondkapje is verplicht. Uw bezoek reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

Parkeerplaats De parkeerplaats bevindt zich rechts naast Hotel-Restaurant Boschhuis.

Kloosterreceptie en -winkel Op zoek naar een origineel cadeau of souvenir? In de Kloosterwinkel vindt u een ruim assortiment van producten die betrekking hebben op religie, spiritualiteit, Middeleeuwen, het kloosterleven in het algemeen en dat van Klooster Ter Apel in het bijzonder, Westerwolde, kruidentuinen en de flora en fauna rondom het klooster. Verschillende exclusieve producten, maar ook voor kinderen leuke artikelen voor een kleine prijs. Bekijk deze ruimte op de 3D-plattegrond. Een deel van ons assortiment is online te bestellen in onze webshop.

Kloosterreceptie en -winkel

Tourist Info Punt Bij ons museum bevindt zich het Tourist Info Punt van Ter Apel. In de Kloosterspieker naast het conventgebouw kunt u vrij­blijvend rondkijken naar de (digitale) presentatie over Ter Apel en de regio Westerwolde. U vindt er gratis folder- en kaartmateriaal. In onze museumwinkel kunt u terecht voor betaald kaartmateriaal en staan onze medewerkers klaar om u mondelinge informatie te verschaffen over onze prachtige regio. Wilt u contact met Tourist Info? Mail of bel het hoofdkantoor van Tourist Info Westerwolde via info@touristinfowesterwolde.nl of 06-53413900.

Horecafaciliteiten Het museumcafé in de Refter is voorlopig helaas gesloten en alleen op verzoek geopend. De ruimte is wel te bezoeken. Voor een kop koffie, lunch of diner verwijzen wij u graag naar het tegenover het Klooster gelegen Hotel-Restaurant Boschhuis, gebouwd op de fundamenten van het voormalige Back- en Brouwhuys.

Toiletten en garderobeDe toiletten en garderobe bevinden zich in de kelder nabij Galerie I en zijn te bereiken met trap en lift. Bekijk deze ruimte op de 3D-plattegrond.

Mindervaliden Museum Klooster Ter Apel is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders. Er is een lift en een invalidentoilet. De toegang tot Refter, Subpriorkamer, Proviandkelder, Priorkamer en Gastenverblijf, behouden volgens de oorspronkelijke opzet, alsook het Scriptorium, hebben zodanige drempels en trappen dat die helaas niet geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Elektrische rolstoelen of scootmobielen zijn helaas helemaal niet geschikt om het Klooster mee te betreden.

Trap en lift nabij Galerie II, doorkijkje naar de kruidentuin

» Meer informatie voor een bezoek

2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl