Homepage / Een bezoek / Faciliteiten

Faciliteiten

Parkeerplaats De parkeerplaats bevindt zich rechts naast Hotel-Restaurant Boschhuis.

Kloosterreceptie en -winkel Op zoek naar een origineel cadeau of souvenir? In de Kloosterwinkel vindt u een ruim assortiment van producten die betrekking hebben op religie, spiritualiteit, Middeleeuwen, het kloosterleven in het algemeen en dat van Klooster Ter Apel in het bijzonder, Westerwolde, kruidentuinen en de flora en fauna rondom het klooster. Verschillende exclusieve producten, maar ook voor kinderen leuke artikelen voor een kleine prijs. Bekijk deze ruimte op de 3D-plattegrond.

Kloosterreceptie en -winkel

Horecafaciliteiten Voor onder meer een kloostermok koffie, een kopje thee, kloosterkoeken en -cake en diverse dranken - waaronder onze eigen Kruisheren Klooster Ter Apel Bieren - bent u van harte welkom in Kloostercafé 'De Refter'. Het Kloostercafé is niet altijd geopend, indien gesloten verwijzen wij u graag naar het tegenover het Klooster gelegen Hotel-Restaurant Boschhuis, gebouwd op de fundamenten van het voormalige Back- en Brouwhuys van het Klooster.

Toiletten en garderobeDe toiletten en garderobe bevinden zich in de kelder nabij Galerie I en zijn te bereiken met trap en lift. Bekijk deze ruimte op de 3D-plattegrond.

Mindervaliden Museum Klooster Ter Apel is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders. Er is een lift en een invalidentoilet. De toegang tot Refter, Subpriorkamer, Proviandkelder, Priorkamer en Gastenverblijf, behouden volgens de oorspronkelijke opzet, alsook het Scriptorium, hebben zodanige drempels en trappen dat die helaas niet geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Elektrische rolstoelen of scootmobielen zijn helaas helemaal niet geschikt om het Klooster mee te betreden.

Trap en lift nabij Galerie II, doorkijkje naar de kruidentuin

» Meer informatie voor een bezoek

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl