Streekinformatie
in de Kloosterspieker

Homepage / Actueel / Exposities / Lopende exposities / Streekinformatie in de Kloosterspieker

locatie Kloosterenclave, rechts naast de entree 3D-plattegrond permanente opstelling

Beeldmateriaal van "Oud Ter Apel" en toeristische informatie over Westerwolde en omgeving in de voormalige voorraadschuur van het Klooster.

Voorraadschuur De Kloosterspieker is een replica van een historische voorraadschuur uit 1650, gebouwd op originele zwerfkeien en afgewerkt met leem en riet. Oorspronkelijk diende de schuur als schaapskooi op de Kloosterenclave. De naam 'Spieker' is een afgeleide vorm van het woord spica, dat is het Latijnse woord voor korenaar. Spicarium is Latijns voor de opslagplaats voor het koren, een voorraadschuur of graanzolder.

Renovatie De schuur op de Kloosterenclave diende een tijdje als opslagruimte, maar Museum Klooster Ter Apel wilde de Spieker graag voor komende generaties behouden en dat betekende noodzakelijk onderhoud en duurzame renovatie. De renovatie werd benut om ambachtelijke kennis en vaardigheden en het gebruik van nieuwe duurzame materialen te combineren. Het restauratieproject is uitgevoerd door Novariet met steun van het Deltion College, het Centrum voor Innovatief Vakmanschap, de Vakfederatie Rietdekkers en Rietdekkers Opleiding Nederland (RON).

Tourist Info Punt

Bij ons museum bevindt zich het Tourist Info Punt van Ter Apel. In de Kloosterspieker kunt u vrijblijvend rondkijken naar de (digitale) presentatie over Ter Apel en de regio Westerwolde. U vindt er gratis folder- en kaartmateriaal. In onze museumwinkel kunt u terecht voor betaald kaartmateriaal en staan onze medewerkers klaar om u mondelinge informatie te verschaffen over onze prachtige regio. Wilt u contact met Tourist Info?
Mail of bel het hoofdkantoor van Tourist Info Westerwolde via info@touristinfowesterwolde.nl of 06-53413900.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl