The making of

Klooster Ter Apel
in Virtual Reality

Homepage / Actueel / Exposities / Lopende exposities / The making of Klooster Ter Apel in Virtual Reality

locatie Galerie II 3D-plattegrond datum 17 juni t/m 14 oktober 2021

Het afgelopen jaar hebben we een innovatief educatief bezoekers­programma ontwikkeld. De Klooster­enclave, zoals deze er 5 eeuwen geleden moet hebben uitgezien, werd in Virtual Reality (VR) nagebouwd. In de expositie "The making of" wordt het hele proces van idee tot eind­product getoond door middel van filmpjes, scenario's, storyboards, kleding, etc.

Nu te zien en te beleven De verschillende onderdelen van het VR-project zijn vanaf nu te zien en te beleven in het museum: een educatieve speelfilm, drie VR-filmpjes, een educatieve VR-Game, een Virtueel venster en een Augmented Reality-Route. Tijdens de realisatie werd de onderstaande 4-delige Making of-serie gemaakt. Nog veel meer achter de schermen-details zijn tot en met 14 oktober in de expositie te zien.

De onderdelen van het project

  • Een educatieve speelfilm die te zien is in de Kapittelzaal is het overkoepelende verhaal van het project. Bekijk de trailer hieronder.
  • Op meerdere plekken in het museum kun je je met een VR-bril op 5 eeuwen terug in de tijd wanen. Je hoort de bomen ruisen, de vogels fluiten, je ziet het poortgebouw, de bijgebouwen en de watermolen. Je kunt een game spelen of kennismaken met verschillende personen uit die tijd.
  • Op de Kloosterzolder is achter een groot raam een uitzicht geprojecteerd vanuit het Klooster in de (virtuele) wereld van 5 eeuwen geleden. Je ziet onder andere het bak- en brouwhuis en het poortgebouw.
  • Met een AR-app kan je buiten op de Kloosterenclave een wandeling maken met een smartphone of tablet, en op bepaalde plekken naar het verleden kijken.

Zo maakten we het... Kom langs om Klooster Ter Apel in Virtual Reality zelf te ervaren, en ontdek daarna in de expositie hoe we die bijzondere tijdreis mogelijk hebben gemaakt.

Fondsen

Het project werd mede mogelijk gemaakt door:

2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl