Klooster Ter Apel
in Virtual Reality

een tijdreis van 5 eeuwen
Homepage / Actueel / Exposities / Lopende exposities / Klooster Ter Apel in Virtual Reality

locatie diverse locaties: Priorkamer, voorportaal Galerie II, Kloosterzolder en buiten op de Kloosterenclave 3D-plattegrond permanente opstelling

De Klooster­enclave, zoals deze er 5 eeuwen geleden moet hebben uitgezien, werd nauwkeurig in Virtual Reality (VR) nagebouwd. Kom langs en ervaar deze bijzondere tijdreis zelf!

De verschillende onderdelen

  • Op meerdere plekken in het museum kun je je met een VR-bril op 5 eeuwen terug in de tijd wanen. Je hoort de bomen ruisen, de vogels fluiten, je ziet het poortgebouw, de bijgebouwen en de watermolen. Je kunt een game spelen of kennismaken met diverse personen uit die tijd.
  • Op de Kloosterzolder is achter een groot raam een uitzicht geprojecteerd vanuit het Klooster in de (virtuele) wereld van 5 eeuwen geleden. Je ziet onder andere het bak- en brouwhuis en het poortgebouw.
  • Met een AR-app kan je buiten op de Kloosterenclave een wandeling maken met een smartphone of tablet, en op bepaalde plekken naar het verleden kijken. Download de app in de App Store of Google Play.

The making of... Benieuwd hoe we de VR-wereld tot leven wekten? Tijdens de realisatie werd een 4-delige Making of-serie gemaakt. Hieronder te zien (en op ons Youtube-kanaal).

Fondsen

Klooster Ter Apel in Virtual Reality is mede mogelijk gemaakt door:

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl