Een heerlijk dagje uit
met (klein)kinderen

Homepage / Een bezoek / Een bezoek met kinderen

Hoor de stilte in en om het Klooster
en beleef een bijzonder avontuur

Archeologische opgraving
In mei en juni wordt er een archeologische opgraving op ons klooster­terrein uitgevoerd. Daarom ziet ons terrein er anders uit dan normaal.
U bent onverminderd welkom, en kunt zelf meescheppen met de archeologen als u uw laarzen meebrengt.

Kruidentuin Weet jij wat je met een ganzenveer kunt doen? Wie is Broeder Jacobus? Durf je over de donkere Kloosterzolder te lopen?

Lang geleden woonden en werkten er Kruisheren in Klooster Ter Apel. Hun leven stond in het teken van het geloof. Maar nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken. In de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers! Buiten in het bos kun je fijn wandelen en zijn er grote bomen om je achter te verstoppen.

Beleef een Virtuele Tijdreis

Bekijk eerst de spannende korte speelfilm in de Kapittelzaal. Op meerdere plekken in het museum kun je je vervolgens met een VR-bril op 5 eeuwen terug in de tijd wanen! Speel de game of maak kennis met personen uit die tijd. Met een AR-app kan je buiten een wandeling maken met een smartphone of tablet, en op bepaalde plekken naar het verleden kijken. Hier vind je meer informatie.

Gratis toegang voor kinderen in oktober!

Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Tijdens Oktober Kindermaand zijn er voor jou leuke activiteiten in ons museum en de entree is voor kinderen (onder begeleiding van een betalende volwassene) in de Herfstvakantie en op weekenddagen gratis! Hier vind je meer informatie.

Wat er verder allemaal te doen is

Speurtochten Voor kinderen van diverse leeftijden zijn er leuke speurtochten verkrijg­baar bij de Kloosterreceptie. Je kunt de drie FotoSpeurtochten ook alvast downloaden: I, II en III.

Museuminspecteur Word Museum­inspecteur en laat weten wat je van je museum­bezoek vond! Leuk om te doen en je kunt ook mooie prijzen winnen. Download de app van Museum­inspecteurs en vul hem in tijdens of na je bezoek. Je kunt ook op de website laten weten wat je bezoek vond. Van jouw mening kunnen we veel leren!

 

Evenementen Oktober
Kindermaand
Oktober is Kindermaand in Museum Klooster Ter Apel. Voor kinderen is er dan van alles te doen, zoals workshops en speurtochten.

Huis van Sint Nicolaas Tijdens de Sinterklaas­periode verblijven de Sint en alle Pieten in het museum. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten!

Geheimzinnige ZaklampenRondgang Ooit wel eens in het pikkedonker door de Klooster­vertrekken gelopen? Ga op ontdekking, op zoek naar de Reiskoffer van Broeder Jacobus... Vergeet niet je eigen zaklamp mee te nemen!

» Meer bezoekinfo » Info voor schoolgroepen

2023 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl