Een heerlijk dagje uit
met (klein)kinderen

Homepage / Een bezoek / Een bezoek met kinderen

Hoor de stilte in en om het Klooster
en beleef een bijzonder avontuur

Kruidentuin Weet jij wat je met een ganzenveer kunt doen? Wie is Broeder Jacobus? Durf je over de Kloosterzolder te lopen?

Lang geleden woonden en werkten er Kruisheren in Klooster Ter Apel. Hun leven stond in het teken van het geloof. Maar nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken. In de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers! Buiten in het bos kun je fijn wandelen en zijn er grote bomen om je achter te verstoppen.

Virtuele tijdreis

Op verschillende plekken in het museum reis je met een VR-bril op 5 eeuwen terug in de tijd. Speel de game of maak kennis met personen uit die tijd. Met een AR-app op je telefoon zie je buiten op het Kloosterterrein hoe het er vroeger was.

Kanukjespad

Gezinnen met kinderen van 4 t/m 7 jaar kunnen het 'Kanukjespad' lopen, een beleefpad door het Kloosterbos. Ze gaan op pad met een kaproen, tas en opdrachtenboekje. Onderweg is veel te zien, voelen, horen en ruiken. Hier vind je meer informatie.

Wat er verder allemaal te doen is

Speurtochten Voor kinderen van diverse leeftijden zijn er leuke speurtochten verkrijg­baar bij de Kloosterreceptie.

Museuminspecteur Word Museum­inspecteur en laat weten wat je van je museum­bezoek vond! Leuk om te doen en je kunt ook mooie prijzen winnen. Download de app van Museum­inspecteurs en vul hem in tijdens of na je bezoek. Je kunt ook op de website laten weten wat je bezoek vond. Van jouw mening kunnen we veel leren!

 

Evenementen Oktober
Kindermaand
Oktober is Kindermaand in Museum Klooster Ter Apel. Voor kinderen is er dan van alles te doen, zoals workshops en speurtochten.

Huis van Sint Nicolaas Tijdens de Sinterklaas­periode verblijven de Sint en alle Pieten in het museum. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten!

Geheimzinnige ZaklampenRondgang Ooit wel eens in het pikkedonker door de Klooster­vertrekken gelopen? Ga op ontdekking, op zoek naar de Reiskoffer van Broeder Jacobus... Vergeet niet je eigen zaklamp mee te nemen!

» Meer bezoekinfo » Info voor schoolgroepen

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl