Een heerlijk dagje uit
met (klein)kinderen

Homepage / Een bezoek / Een bezoek met kinderen

Hoor de stilte in en om het Klooster
en beleef een bijzonder avontuur

Kruidentuin Weet jij wat je met een ganzenveer kunt doen? Ken je Broeder Jacobus? Durf je over de donkere Kloosterzolder te lopen?

Lang geleden woonden en werkten er Kruisheren in Klooster Ter Apel. Hun leven stond in het teken van het geloof. Maar nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken. In de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers! Buiten in het Kloosterbos kun je fijn wandelen en zijn er grote bomen om je achter te verstoppen.

Activiteiten in oktober

Tijdens Oktober Kindermaand zijn in het museum allerlei leuke dingen te doen voor kinderen. Beleef het Klooster in Virtual Reality of doe een leuke speurtocht! Hier vind je meer informatie.

Wat er verder allemaal te doen is

Verken het gebouw
met een speurtocht
Voor kinderen van diverse leeftijden zijn er leuke speurtochten verkrijg­baar bij de Kloosterreceptie. Je kunt de drie FotoSpeurtochten ook alvast downloaden: I, II en III.

Beoordeel het museum als Museuminspecteur Word Museum­inspecteur en laat weten wat je van je bezoek aan Klooster Ter Apel vond! Leuk om te doen en je kunt ook mooie prijzen winnen.

Download de app van Museum­inspecteurs op je smartphone of tablet en vul hem in tijdens of na je bezoek. Maar je kunt ook op de website laten weten wat je van het museum vond. Van jouw mening kunnen we veel leren!

 

Evenementen Oktober
Kindermaand
Oktober is Kindermaand in Museum Klooster Ter Apel. Voor kinderen is er dan van alles te doen, zoals workshops en speurtochten.

Huis van Sint Nicolaas Tijdens de Sinterklaas­periode verblijven de Sint en alle Pieten in het museum. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten!

Geheimzinnige ZaklampenRondgang Ooit wel eens in het pikkedonker door de Klooster­vertrekken gelopen? Ga op ontdekking, op zoek naar de Reiskoffer van Broeder Jacobus... Vergeet niet je eigen zaklamp mee te nemen!

» Educatieve programma's voor schoolgroepen
» Meer informatie voor een bezoek

2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl