Homepage / Een bezoek / Omgeving

Omgeving

Foto: R.J. Stöver, erfgoedfoto.nl, Amersfoort Fietsen en wandelen Completeer uw bezoek aan Museum Klooster Ter Apel met een wandeling door de rondom gelegen, rustieke Kloosterbossen. U vindt er imposante oude eiken en beuken. De boommarter en de zwarte specht zijn vaste bewoners. Door de bossen loopt de Bosbeek, een verlengde van de Ruiten Aa.

Op de parkeerplaats naast Hotel-Restaurant Boschhuis is een Toeristisch Overstappunt (TOP) gesitueerd, dat als startpunt fungeert voor fiets- en wandelroutes. Toeristische informatie vindt u in de Kloosterspieker (de voormalige voorraadschuur van het Klooster). Voor meer informatie kunt u terecht in onze receptie of bij de kantoren van Tourist Info Westerwolde.

Museum Klooster Ter Apel is stempelpost voor het Pronkjewailpad. Die prachtige wandelroute voert langs allerlei Groninger pronkjuwelen zoals borgen, wierden, kerken, de Wadden, de stad Groningen, galerie n, tuinen en musea.

Westerwolde In Westerwolde is de geschiedenis zichtbaar. Onder meer in de vesting Bourtange en de Burcht te Wedde, waar de beroemde Slag bij Heiligerlee werd bekokstoofd.

Nationaal Cultuurhistorisch Landschap Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Langs schitterende natuurgebieden, beekdalen, en karakteristieke dorpen maakt u een reis van de ijstijd tot het heden. Wandelen doet u op uw eigen manier: met een app, door paaltjesroutes te volgen of met een wandelroute van Tourist Info.

Groningen en Drenthe Wat maakt nou dat er "niets boven Groningen gaat"? De lijst is uitputtend. Ontdek hier alle redenen om Groningen te bezoeken, variërend van natuurgebieden tot eeuwenoude kerken.

Uren struinen door de natuur zonder iemand tegen te komen, dineren op sfeervolle locaties, een bezoek brengen aan de dierentuin of bijkomen in een wellness centre. Drenthe ligt op steenworp afstand.

Bezienswaardigheden in de omgeving

rondom het Klooster
Augmented Reality-route Kloosterenclave
Met een AR-app kan buiten op de Kloosterenclave op bepaalde plekken in 360 graden naar het verleden worden gekeken.
rondom het Klooster
Kanukjespad
Een educatief beleefpad voor gezinnen, schoolklassen en bso-groepen.
rondom het Klooster
Wandeling Kloosterbos
Wandel over (verharde) zandpaden en slingerende bospaadjes door een intiem landschap van bossen, hei, akkerland, vennetjes en beken.
20 kilometer
Vesting Bourtange
Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.
20 kilometer
Smeerling
Het buurtschap Smeerling is een van de weinige bewaard gebleven essenzwermdorpen in Westerwolde.
20 kilometer
Museum Collectie Brands
Gedurende 65 jaar verzamelde Jans Brands voorwerpen en boeken. Zo ontstond een uitzonderlijke collectie.
24 kilometer
De Geselberg ofwel 'Giezelbaarg'
De Geselberg, ook wel 'Giezelbaarg', 'Galgebaarg' of 'Galgenberg' genoemd, is een oude opgestuwde heuvel uit de laatste IJstijd tussen Veele en Wedde.
27 kilometer
Burcht Wedde
Zowel in de vaderlandse geschiedenis als in de regio speelt de Burcht een belangrijke rol.
36 kilometer
Gut Altenkamp
In Aschendorf gelegen landhuis, omringd door een gracht en bijbehorend park.
84 kilometer
Museum Helmantel & De Weem
Kunst uit de collectie van Henk en Babs Helmantel, stillevens en interieurs van Middeleeuwse gebouwen, kerken en kloosters.

» Meer bezoekinfo

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl