Homepage / Een bezoek / Omgeving

Omgeving

Maatregelen coronavirus
Het tonen van een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) en het dragen van een mondkapje is verplicht. Uw bezoek reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

Foto: R.J. Stöver, erfgoedfoto.nl, Amersfoort Fietsen en wandelen Completeer uw bezoek aan Museum Klooster Ter Apel met een wandeling door de rondom gelegen, rustieke Kloosterbossen. U vindt er imposante oude eiken en beuken. De boommarter en de zwarte specht zijn vaste bewoners. Door de bossen loopt de Bosbeek, een verlengde van de Ruiten Aa.

Op de parkeerplaats naast Hotel-Restaurant Boschhuis is een Toeristisch Overstappunt (TOP) gesitueerd, dat als startpunt fungeert voor fiets- en wandelroutes. Voor meer informatie kunt u terecht in onze receptie of bij de kantoren van Tourist Info Westerwolde.

Museum Klooster Ter Apel is stempelpost voor het Pronkjewailpad. Die prachtige wandelroute voert langs allerlei Groninger pronkjuwelen zoals borgen, wierden, kerken, de Wadden, de stad Groningen, galerieŽn, tuinen en musea.

Westerwolde In Westerwolde is de geschiedenis zichtbaar. Onder meer in de vesting Bourtange en de Burcht te Wedde, waar de beroemde Slag bij Heiligerlee werd bekokstoofd.

Nationaal Cultuurhistorisch Landschap Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Langs schitterende natuurgebieden, beekdalen, en karakteristieke dorpen maakt u een reis van de ijstijd tot het heden. Wandelen doet u op uw eigen manier: met een app, door paaltjesroutes te volgen of met een wandelroute van Tourist Info.

Fietsarrangement
'Tussen Smeerling & Klooster Ter Apel'
Volop genieten van een prachtige fietstocht door de landstreek Westerwolde. Download de gratis fietsroute en kortingsvoucher!

Groningen en Drenthe Wat maakt nou dat er "niets boven Groningen gaat"? De lijst is uitputtend, maar om het overzichtelijk te maken is er de G7. Zeven redenen om Groningen te bezoeken, variërend van natuurgebieden tot eeuwenoude kerken.

Uren struinen door de natuur zonder iemand tegen te komen, dineren op sfeervolle locaties, een bezoek brengen aan de dierentuin of bijkomen in een wellness centre. Drenthe ligt op steenworp afstand.

» Breng een bezoek aan Museum Klooster Ter Apel
» Routebeschrijving naar Ter Apel
» Interessante links

2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl