Homepage / Groepsbezoek / Educatie / Onderwijsprogramma's

Onderwijsprogramma's

Wees welkom! Bij aankomst worden jullie begroet door enkele Middeleeuwse figuranten. De zware Kloosterdeur wordt met behulp van de Kloostersleutel door de leerlingen geopend.

Om de beleving van het werken en leven binnen de Kloostermuren optimaal te ervaren bekijken de leerlingen een kortdurende sfeerfilm en kunnen zij zich kleden in een habijt als ware kruisheren... Vervolgens vindt een rondgang plaats met aansluitend een activiteit.

Kern- en leerdoelen De leerlingen maken kennis met uniek Cultureel Erfgoed en de historie van de kruisheren. Doelstelling is het aanwakkeren van de interesse om de belangstelling bij jeugdigen te vergroten en een breder historisch besef te bevorderen. Kerndoelen voor het PO 'Oriëntatie op jezelf en de wereld > Tijd' (kerndoel 52) als mede voor het VO 'Mens en Maatschappij > Historische basiskennis' (kerndoel 37) worden uitgelicht. Deze zijn geïntegreerd in de behandeling van het tijdvak: tijd van monniken en ridders (500-1000). Als richtlijn in diverse projecten van erfgoed educatie is eveneens gekozen voor beeldende vorming. In dit leergebied worden voor het PO 'Kunstzinnige Oriëntatie' en voor het VO 'Kunst en Cultuur' als kerndoelen behandeld.

Een bezoek aan het museum

Kosten - PO/VO: € 4,00 per persoon
- HBO/WO: € 5,00 per persoon
- Gids (optioneel): € 35,00 per gids
(uitsluitend op aanmelding, prijswijzigingen voorbehouden)

Duur 1,5 uur

Consumptie In overleg en op afspraak kan een consumptie in groepsverband genoten worden in Kloostercafé 'De Refter'. Meegebrachte consumpties zijn uitsluitend buiten op de Kloosterenclave te nuttigen.

Souvenir Ter afsluiting ontvangen de kinderen een boekenlegger.

MindervalidenHet museum is toegankelijk voor rolstoel­houders. Er is een lift en invaliden­toilet. Enkele vertrekken zijn echter uitsluitend via trappen te bereiken.

Voor informatie en reserveringen kunt u van dinsdag t/m vrijdag contact opnemen met Anastasia via 0599 581370 of per e-mail.

Primair Onderwijs Bekijk hier een overzicht van educatieve programma's die voor het primair onderwijs zijn samengesteld. Voortgezet Onderwijs Bekijk hier een overzicht van educatieve programma's die voor het voortgezet onderwijs zijn samengesteld.
2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl