Homepage / Actueel / Nieuws / Archief / Een kijkje op de zolder van Klooster Ter Apel

25.10.2007   Een kijkje op de zolder van
Klooster Ter Apel

Een kijkje op de zolder van Klooster Ter Apel

Bestuur Stichting Klooster Ter Apel houdt Open Huis
voor inwoners Ter Apel e.o.

Voor de inwoners van Ter Apel en omstreken is Klooster Ter Apel een bekend gebouw. Velen passeren het Klooster regelmatig. Wanneer het plotseling opdoemt tussen de statige bomen is het een vertrouwd aanzicht. Vaak 'verklapt' een jeugdherinnering dat men nog steeds zeer begaan is met dit UNESCO 'Top 100' Monument.

Juist de regiobewoners zijn niet altijd in de gelegenheid om het Klooster te bezoeken hoewel ze het wel de moeite waard vinden. Wandelen door de serene Kruisgang en genieten van de sfeervolle Kanunnikenkerk, diverse historische bezienswaardigheden beleven, exposities bezichtigen of wegmijmeren in de Kruidentuin.

Het bestuur van Stichting Klooster Ter Apel biedt de inwoners van Ter Apel op 3 november 2007, tussen 09.00 en 12.00 uur, de gelegenheid de zolder van het Klooster te bezoeken in het kader van het Projectplan Revitalisering Kloosterbeleving. Hier vindt momenteel ondermeer de reconstructie plaats van het scriptorium [schrijfzaal], dormitorium [slaapcellen], infirmarium [ziekenzaal] en het atelier van de glazenier. De bezichtiging geschiedt onder begeleiding van directeur Hans Kroeze, architect Toon Uijttewaal en Anastasia vanderWerff-Podgórski, hospitality & facility manager.

De komst moet vooraf wel aangemeld worden bij de Kloosterreceptie, telefoon: 0599 58 13 70. [Per reservering maximaal vier personen].

Voor een kijkje op de zolder van Klooster Ter Apel hopen wij velen te mogen verwelkomen.

Gerelateerde nieuwsberichten:
» Revitalisering Kloosterbeleving Klooster Ter Apel
» Startsein Revitalisering Kloosterbeleving

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl