Opening Broederpad

Een nieuwe wandeltocht over 7 km.
Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Opening Broederpad

datum 14 mei 2015 (Hemelvaartsdag) tijd inloop vanaf 06.30 uur, start om 07.00 uur kosten € 1,50 p.p. (inclusief een consumptie bij vertrek)

In het kader van het 550 jarig bestaan van Klooster Ter Apel wordt op 14 mei (Hemelvaartsdag) het Broederpad geopend! Deze wandeltocht - met als thema Ervaar de stilte! - wordt georga­niseerd in samenwerking met Kloosterboerderij Bleyendael in Wessingtange.

Vanuit het verleden is het bestaan van de zogenaamde kloosterboerderijen c.q. voorhoven bekend. De kloosterlingen liepen al vroeg in alle stilte van hun klooster naar de kloosterboerderij. Ze moesten zorgen voor hun eigen natje en droogje; derhalve was er dagelijks, naast bidden en meditatie, volop werk aan de winkel.

Met dit gegeven op zak, is een prachtige route over ca. 7 km. uitgezet van het Klooster naar de Kloosterboerderij. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en gaat onder begeleiding van wandelgidsen langs water, door bosrijk gebied en open veld. De wandeling over het Broederpad zal jaarlijks op Hemelvaartsdag worden herhaald. Het ligt tevens in de bedoeling dat de tocht wordt opgenomen in nieuwe arrangementen.

Programma 14 mei 2015

De inloop en verwelkoming met een Kloostermok koffie of thee is vanaf 06.30 uur in Kloostercafé De Refter.

De start van de wandeling is om klokslag 07.00 uur bij Klooster Ter Apel. Honden, mits aangelijnd op de Kloosterenclave, zijn welkom om mee te wandelen. Op loopafstand is een ruime parkeerplaats aanwezig.

Bij aankomst op de Kloosterboerderij worden de wandelaars ontvangen met meerstemmige luisterliedjes door Stormwind, een koor uit Wedde. In de Kloosterboerderij is men welkom voor een kopje koffie, heerlijke blaarkoppensoep of een biologisch saucijzenbroodje.

Terug bij Klooster Ter Apel heeft men kosteloos toegang tot Kloostercafé De Refter. Op de kaart onder meer diverse Kruisheren Klooster Ter Apel Bieren en Kanunnikenknabbeltjes. Het tegenovergelegen Restaurant Boschhuis serveert deze dag een speciaal Broederpad Menu.

Reserveren Deelname is alleen mogelijk op reservering via evenement@kloosterterapel.nl. Inschrijfkosten tegen contante betaling of per betaalautomaat: € 1,50 p.p. (inclusief een consumptie bij vertrek). Voor € 2,00 p.p. kan vervoer terug van de Kloosterboerderij naar Klooster Ter Apel geregeld worden. Graag bij reservering opgeven: uw naam, het aantal personen en of u gebruik wenst te maken van de pendelbus.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl