Spinbarg
Groningse volksverhalen

Homepage / Actueel / Exposities / Archief / Spinbarg

datum 10 november 2017 t/m 14 januari 2018 locatie Galerie I 3D-plattegrond

"In Jipsinghuizen woonde eens een oude vrouw, bovenop een heuvel. Elke avond zat ze achter haar spinnenwiel om te werken aan een magisch web. Met dit web probeerde ze vanaf haar 'Spinbarg' (ofwel 'Spinberg') jonge mannen te vangen."

Project Spinbarg Net als de spinvrouw in Jipsinghuizen wil het team van het project Spinbarg mensen vangen in een betoverend web. Een web vol verhalen, beelden en muziek. Ze brengen oude Groningse volksverhalen tot leven door ze op een eigentijdse manier te verbeelden en te vertellen over de historische achtergronden van die verhalen. Maar vooral willen ze de verbeelding stimuleren. Zodat een ieder straks - op een mistige ochtend - widde juffers ziet theedrinken op dat ene weilandje, net buiten het dorp. Of bij het horen van een scheepshoorn - in gedachten - een spookschip uit de haven van Delfzijl ziet vertrekken.

Met een schip door de provincie Vanaf eind augustus t/m oktober 2017 trekt Spinbarg twee maanden lang met het historische vrachtschip De Familietrouw (van het Veenkoloniaal Museum) door de provincie. Het ruim van het schip is ingericht met 12 kijkkasten. In elke kast is een verhaal te zien, vormgegeven en verteld door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers, componisten en kunststudenten.

De kijkkasten in Museum Klooster Ter Apel Van 10 november 2017 t/m 14 januari 2018 zijn de kijkkasten met animaties/verhalen in Galerie I van Museum Klooster Ter Apel te bekijken. De 12 verhalen worden aangevuld met enkele verhalen over Klooster Ter Apel.

Meer informatie

Volg de laatste ontwikkelingen van Spinbarg op Facebook
en op www.spinbarg.nl.

Partners en sponsoren Spinbarg is een project van Stichting Erfgoedpartners Groningen en Productiehuis Spinbarg in samenwerking met o.a. het Veenkoloniaal Museum Veendam en is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de provincie Groningen, het Mondriaanfonds, NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheid­programma, Fonds Cultuurparticipatie, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, Stichting J.B. Scholtenfonds, Kunstraad Groningen, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Eemsmond, gemeente Delfzijl en gemeente Oldambt.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl