Arrangement
Wichelen bij de Giezelbaarg
en in Museum Klooster Ter Apel

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Wichelen bij de Giezelbaarg en in Museum Klooster Ter Apel

datum woensdag 24 juli 2019 tijd vanaf 10.00 uur bij De Giezelbaarg in Veele

Kom zelf wichelroede lopen onder begeleiding van wichelaar Hans Baars! Tijdens dit arrangement gaat u op verkenning rondom de Giezelbaarg in Veele en in Museum Klooster Ter Apel.

In vroeger tijden was men gewend een wichelroede te gebruiken om energieën te meten, maar ook om te bepalen waar een huis, een kerk of een rituele plaats werd gebouwd. U kunt dit ook zelf meten en bepalen! Volgens ervaren wichelaar Hans Baars is het niet zweverig, het is meetbaar, ook voor mensen die geloven dat er niets is tussen hemel en aarde. Naast energielijnen, zoals wateraders of aardstralen, is het ook mogelijk oude energie te meten. Dat wat is blijven hangen door de intensiteit van de gebeurtenissen of door veelvuldig gebruik van een bepaalde plek. U krijgt zelf een wichelroede in de hand en Hans Baars legt uit wat er te meten is en hoe u dat kunt doen.

De Giezelbaarg De Geselberg, ook wel 'Giezelbaarg', 'Galgebaarg' of 'Galgenberg' genoemd, is een oude opgestuwde heuvel uit de laatste IJstijd nabij de Westerweg tussen Veele en Wedde, vlakbij de Ruiten-Aa. Het was een plek waar in de jaren 1587 tot 1597 meerdere personen wegens 'hekserij' levend werden verbrand. Tot in het jaar 1803 vonden hier terechtstellingen plaats. Het is een van de plekken waar de familie Addinga – hoofdelingen van Westerwolde – rondwaarden en onrust stookten. Vele personen werden hier gemarteld en gebrandmerkt en er werden doodvonnissen voltrokken.

In de omgeving zijn bijzondere plekken te vinden; plaatsen waar recht werd gesproken, waar mensen werden veroordeeld, maar ook positieve straling en zou de ondergrondse tunnel die uit de Burcht Wedde loopt bij de Giezelbaarg uitkomen? Genoeg te beleven dus. De heuvel van 4,5 meter boven NAP steekt ongeveer 2,5 meter boven het maaiveld uit. Voor de Geselberg staat een gedenksteen waarop de namen van de 'heksen' vermeld staan.

Museum Klooster Ter Apel Na een korte uitleg en wichelen bij de Giezelbaarg reizen we met eigen vervoer af naar Museum Klooster Ter Apel. Daar krijgt u een iets uitgebreidere presentatie, is er ruimte om vragen te stellen en uiteraard ook deze zeer bijzondere plek aan een meetonderzoek te onderwerpen. Er is genoeg gebeurd op deze plek om energieën op te sporen. We sluiten af met een Kloostermok koffie/thee met Kruisherencake in Kloostercafé De Refter.

Prijsindicatie & reserveren

€ 19,50 per persoon
(prijswijziging voorbehouden)

  • Uitsluitend op afspraak en reservering via praktijk@hansbaars.nl of info@kloosterterapel.nl.
  • Minimaal aantal personen 5 en maximaal aantal 15 personen.
  • Museumkaart en overige kortingen zijn op dit arrangement niet geldig.
  • Wij nodigen u van harte uit om aansluitend de overige Kloostervertrekken, Kruidentuin en de exposities te bezichtigen.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl