16 t/m 25 juni 2017

Westerwolde rijgt

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Westerwolde rijgt

datum 16 t/m 25 juni 2017 let op maandag 19 juni 2017 ook geopend! entree € 5,00 p.p. (gereduceerd entreetarief: toegang tot het
gehele Kloostercomplex)

Tijdens Westerwolde rijgt vormen 19 tuinen en 4 bijzondere locaties elk een podium voor (regionale) kunst en cultuur. Klooster Ter Apel is een van de deelnemers.

Verscheidenheid De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en bekend om hun kwaliteit. Er zijn royaal aangelegde tuinen en intieme kleine. Strakke of juist romantisch vormgegeven tuinen, park- en landschapstuinen. Tuinen met het accent op kunst of juist op kunstig tuinieren en plantcollecties. Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie groot. Keramiek, schilder- en glaskunst, ambachtelijke producten, maar ook muziek, dans- en dichtkunst. Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn.

Kralen rijgen Handelsmerk van Westerwolde rijgt zijn de kralen die op elke locatie uitgereikt worden en die geregen kunnen worden tot een mooi souvenir.

Zie ook www.westerwolderijgt.nl.

Kruidentuin Klooster Ter Apel

Binnen de oude muren van Klooster Ter Apel ligt een bijzondere Kruidentuin. Deze 'vertelt' de geschiedenis van de kruisheren, de oorspronkelijke bouwers en bewoners van het Klooster.

De Kruidentuin telt tegen de 160 plantensoorten behorend tot de museumcollectie. De van de planten afkomstige kruiden werden destijds door de kruisheren gebruikt om hun geneeskrachtige werking, als verfplant en als keukenkruid. Tijdens Westerwolde rijgt is de Kruidentuin te bezoeken. Diverse plantjes en kruiden worden te koop aangeboden. Spreuken van Abdis Hildegard von Bingen, de bekende middeleeuwse mystica, zullen uw interesse wekken en nodigen uit tot overpeinzen.

  TERUG NAAR BOVEN

Let op! Het LandArt-project op de Kloosterenclave gaat door ziekte van de spil van dit project helaas niet door.

Rondleidingen

Tijdens een wandeling rondom het Klooster geven leden van het GidsenGilde toelichting over historie, oude bouwsporen, meestertekens en het omliggende Kloosterbos.

De rondleiding start bij de Spiker op de Kloosterenclave.

  • Zaterdag 17 juni 2017 om 14.30 uur.
  • Vrijdag 23 juni 2017 om 14.30 uur.

  TERUG NAAR BOVEN

Bloemenarrangeur Jolanda den Besten

Afhankelijk van het weer zal bloemenarrangeur Jolanda den Besten zich op de Kloosterenclave dan wel in Klooster Ter Apel presenteren en doorlopend demonstraties geven.

  TERUG NAAR BOVEN

Kloostercafé "De Refter"

Het Kloostercafé is tijdens Westerwolde rijgt gratis toegankelijk.

Kom langs voor een kloostermok koffie of thee, Kruisherencake of Kanunnikencarré. Diverse Kruisherenbieren zijn aan te kopen zoals Theodorus, Hinrick Blond, Odilia, Augustinus em Helena.

  TERUG NAAR BOVEN

KloosterviltKraal

Alle bezoekers krijgen een unieke kraal gratis aangeboden, zo lang de voorraad strekt.

U kunt het hangertje zelf maken onder toezicht en met behulp van Jolanda den Besten en het 'Tiddel-Team' van Klooster Ter Apel (indien beschikbaar).

  TERUG NAAR BOVEN

Bezoek ook Kruidentuin ActueelRubriek Nico Rookmaker
Coördinator Kruidentuinlieden
2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl