Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Oktober Kindermaand 2021

datum Herfstvakantie en weekenden oktober 2021 leeftijd 4 t/m 12 jaar entree kinderen GRATIS (onder begeleiding van een betalende volwassene)

Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Tijdens Oktober Kindermaand zijn er voor jou leuke activiteiten in ons museum en de entree is voor kinderen (onder begeleiding van een betalende volwassene) in de herfstvakantie en op weekenddagen gratis!

Verken het Klooster met een spannende speurtocht!

Beleef een bijzonder avontuur. Wandel door de Kruisgangen op zoek naar voorwerpen in de verschillende Klooster­vertrekken.

Lees hoe de Kruisheren hier leefden en werkten in de Middeleeuwen. Maar bekijk ook de bouwsporen in de Kanunnikenkerk en de Lekenkerk. Hoor het Gregoriaanse gezang en vind de 'gezichtjes' in de houten koorbanken. Laat je ogen wennen aan de schemerdonkere Kloosterzolder en ontdek de bedden van de Kruisheren, de schrijfzaal en de bontgekleurde glas-in-loodramen. Wie is eigenlijk de 'Heilige Odilia'? En wat kun je met een ganzenveer doen? Gluur eens door een sleutelgat. Zie de kleurenpracht en ruik de hemelse geuren van kruiden en planten in de Kruidentuin. Een leuke uitdaging en succes verzekerd!

Heb je alle vragen beantwoord? Vertel dan het 'geheime woord' bij de balie van de Kloosterreceptie zodat je een souvenir krijgt.

Foto: K&C

  TERUG NAAR BOVEN

Klooster-GAME: Virtuele Tijdreis in het Klooster!

Beleef een Virtuele Tijdreis... schijnbare werkelijkheid!

Speel de spannende Klooster-GAME en... speur naar historische feiten. Ga op ontdekkingstocht via de VR-desk met oculus. Ontmoet de pelgrim, edelvrouw en kloosterlingen. Bekijk de geschiedenis van het Klooster, zijn oorspronkelijke bewoners en de directe omgeving. Het verhaal van de streek Westerwolde. Wat was de gelofte van de Kruisheren? Weet jij de juiste antwoorden in te toetsen? Uitdaging verzekerd! Naast de Klooster-GAME desk kunnen de verhaallijnen op overige desks met verhaallijnen eveneens worden bekeken.

Rserveren is niet verplicht, maar het kan zijn dat je even moet wachten voordat er een VR-desk beschikbaar is. Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer je bezoek dan bij de Kloosterreceptie via 0599 581370 of info@kloosterterapel.nl.

  TERUG NAAR BOVEN

» Naar de mobiele versie van de site » Naar de desktopversie van de site

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl