Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Oktober Kindermaand 2019

datum Herfstvakantie, woensdagmiddagen en weekenden in oktober 2019 leeftijd 4 t/m 12 jaar entree kinderen 's weekends GRATIS (onder begeleiding)

Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Tijdens Oktober Kindermaand zijn er voor jou leuke activiteiten in ons museum en de entree is voor kinderen (onder begeleiding van een betalende volwassene) in het weekend gratis!

In Hemelsnaam...

In Hemelsnaam... heet de ontdekkingstocht naar de tradities en rituelen van de kruisheren rond het thema ziek zijn, (be)graven en herdenken.

Was een kruisheer ziek, werd hij verzorgd in de Ziekenzaal. Zie jij een verbandrol liggen? Zij luisterden naar kerkmuziek. Maar hoe dan? Ga op zoek naar de slaapcel. Hoe heet het bed? Bekijk het bontgekleurde glas-in-lood. Welke naam lees jij? Waar in de Kruidentuin staat het monument als gedenksteen en... wat is in hemelsnaam een 'dwaallichtje'? Verkleed jezelf als kruisheer, kies een 'klooster-kaart' en ga met je begeleider op zoek... Leuk en leerzaam!

Foto: K&C

  TERUG NAAR BOVEN

Geur- & Kleurspel

Houd jij van ruiken, zien, voelen en zo mogelijk proeven?

Speel dan het Geur- & Kleurspel! Neem jouw begeleider mee naar de Zieken­zaal en ontdek daar de vele verschillende Kruiden­potten... Combineer de verschillende geuren en kleuren en ontdek de wetens­waardig­heden. Stel zelf het palet van geur en kleur samen!

  TERUG NAAR BOVEN

Speurtocht

Jij bent een speurneus en houdt van uitdaging?

Bekijk de foto's dan goed. Vind het Kloostervertrek en ontdek in alle rust het voorwerp waar je naar zoekt. Alle opdrachtjes opgelost? Wat betekent het gevonden woord dan? Aan jou de vraag!

  TERUG NAAR BOVEN

» Naar de mobiele versie van de site » Naar de desktopversie van de site

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl