Arrangement
KloosterSporen: op pad met de
museumgids én de natuurgids

Homepage / Actueel / Evenementen / Evenementenkalender / KloosterSporen: op pad met de museumgids én de natuurgids

data - zondag 22 maart 2020 (let op: geannuleerd)
- zondag 26 april 2020 (Meivakantie)
- maandag 1 juni 2020 (Tweede Pinksterdag)
tijd van 13.30 tot circa 15.30 uur (inloop om 13.15 uur
met kloostermok koffie/thee en Kruisherencake)

Let op: het arrangement op 22 maart 2020 is geannuleerd.
Uit voorzorg voor zowel publiek, medewerkers en vrijwilligers worden door Staatsbosbeheer en Museum Klooster Ter Apel aanvullende maatregelen genomen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

Een interessante indruk krijgen van een van de weinig overgebleven middeleeuwse plattelandskloosters van Noordwest-Europa in Ter Apel? En daarbij tevens de unieke natuur rond het klooster beleven? Laat u begeleiden door de museumgids én de natuurgids.

Klooster De start van de rondleiding is in het klooster. Ingegaan wordt op de geschiedenis en de omgeving van het klooster en er zal onder andere aandacht geschonken worden aan specifieke (bouw)onderdelen. Binnen de kloostermuren komt u te weten hoe de kruisheren als de oorspronkelijke bouwers en bewoners leefden. En waarom is juist op deze beboste zandrug het Klooster Domus Novae Lucis gebouwd? Een bezoek aan de Kloosterkerk met de unieke koorbanken en Doksaal.

Kloosterbos Tijdens de rondwandeling in het Kloosterbos vervolgens komt u meer te weten over de opbouw, ontwikkeling en de waarden van dit bijzondere landschap. In het kloosterbos rondom Klooster Ter Apel Anno 1465 duurt de wandeling ongeveer een uur, met korte rustpauzes en vraag/antwoordmomenten. U wandelt over (verharde) zandpaden en slingerende bospaadjes. U luistert naar de verhalen over de bijzondere naam die de linde droeg, waartoe het beekje de ‘Molen-Aa’ diende en waar nog de fundamenten van de oude onderslagmolen te zien zijn. U ruikt één van de grondstoffen van weleer, hoopt de ‘blauwe vogelvlucht’ te zien en beleeft de functie van een ‘voorde’. Veel wandelplezier!

Prijsindicatie & reserveren

€ 12,50 per persoon
(prijswijziging voorbehouden)

  • Uitsluitend op afspraak en reservering via info@kloosterterapel.nl of +31 (0)599 581370.
  • Bij reservering graag naam, e-mailadres en telefoonnummer doorgeven en een overzichtje van de deelnemers met leeftijden van de kinderen.
  • Doorgang vindt plaats bij een minimum aantal aanmeldingen. Uiterlijk resp. vrijdag 20 maart, 24 april en zaterdag 30 mei in de namiddag ontvangt u bericht als het arrangement niet doorgaat.
  • Geeft u graag aan wanneer u iets slechter ter been bent zodat wij de route kunnen aanpassen.
  • Museumkaart en overige kortingen zijn op dit arrangement niet geldig.
  • Wij nodigen u van harte uit om aansluitend de overige Kloostervertrekken, Kruidentuin en de exposities te bezichtigen.
  • Ook kan de keuze gemaakt worden om in het tegenovergelegen restaurant Boschhuis een koffiearrangement en/of lunch te gebruiken. Hiervoor kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer +31 (0)599 581208.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl