Homepage / Organisatie / Vacatures / Vacature conservator/collectiebeheerder

Vacature conservator/collectiebeheerder

Museum Klooster Ter Apel is op zoek naar een conservator/collectiebeheerder voor 16 uur per week.
Per 1 april 2019, vooralsnog tijdelijk.

Omschrijving Als conservator/collectiebeheerder ben je verantwoordelijk voor de collectie van het Museum Klooster Ter Apel, het beheer en behoud, en de documentatie en ontsluiting daarvan en geef je leiding aan de werkgroep objectenregistratie. Daarnaast help je mee met de organisatie van tentoonstellingen, samen met de directie.

  • Je bent verantwoordelijk voor het collectieregistratiesysteem (Adlib).
  • Je optimaliseert, begeleidt en controleert opdrachten op het gebied van collectiebeheer en registratie.
  • Je bent hoofd van de collectiehulpverlening.
  • Het depot, de collectiemobiliteit en de coördinatie van het bruikleenverkeer behoren tot jouw verantwoordelijkheid.
  • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en de implementatie van nieuw beleid op het gebied van collectiebeheer (inclusief veiligheidszorg, collectievorming, klimaat).
  • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren, uitvoeren en assisteren bij opslag en transport van museale voorwerpen, aanleveren/opstellen van voorwerpen i.v.m. tentoonstellingen, (her-)inrichten van depot en behandeling van voorwerpen.
  • Je controleert, rapporteert en adviseert over de (klimatologische) omstandigheden met betrekking tot collecties en depots, de conditie van voorwerpen, de veiligheid van opslag en transport en toegankelijkheid van de collectie.
  • Je verzorgt de bruikleenadministratie en de bijbehorende verzekeringen in samenwerking met de directie en administratie.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de organisatie van tentoonstellingen.

Functievereisten Naast minimaal HBO-werk- en denkniveau (vakgebied museologie, beheer en behoud), heb je aantoonbare ervaring met alle aspecten van collectiemanagement: collectieregistratie, digitalisering, bruikleenverkeer, conservering- en restauratieprocessen, veiligheidszorg en beleidsvorming.

Daarnaast heb je ervaring met het organiseren van tentoonstellingen. Je bent integer, zorgvuldig en kwaliteitsbewust. Omdat je een coördinerende rol krijgt, wordt van je verwacht dat je goed kunt samenwerken en goede communicatieve vaardigheden hebt. Kennis van Adlib is een pre. Verder ben je initiatiefrijk en stressbestendig en heb je leidinggevende ervaring.

Omvang en salaris De omvang van de functie is in beginsel 16 uur per week, in eerste instantie voor een jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt bij een werkweek van 16 uur, 1.000 euro bruto per maand, exclusief 8% vakantietoeslag.

Sollicitatie-informatie Inhoudelijke informatie over de vacature kun je krijgen bij drs. Margriet van Klinken, directeur.

Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae kun je tot uiterlijk 25 februari 2019 richten aan Stichting Museum Klooster Ter Apel, t.a.v. Margriet van Klinken, directeur MKTA, Boslaan 3-5, Ter Apel of via e-mail: margrietvanklinken@kloosterterapel.nl.

Museum Klooster Ter Apel,
Monument in oase van rust

Uniek in Noordwest-Europa, in het prachtige Westerwolde, ligt een cultuurhistorische parel: voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis/Huis van het Nieuwe Licht, uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster, rustiek gelegen in de Kloosterenclave te midden van een prachtig bos met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Dit UNESCO ‘top 100’ monument herbergt tegenwoordig een geregistreerd museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis & Religieuze kunst, met boeiende wisselexposities, een prachtige kloostertuin met meer dan 200 verschillende plantensoorten, een sfeervolle huwelijkslocatie, een gezellig Kloostercafe met eigen speciaalbieren en een leuke Kloosterwinkel.

2019 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl