Homepage / Actueel / Nieuws / Archief / Collectie Helmantel permanent in Klooster Ter Apel

24.11.2011   Collectie Helmantel permanent in Klooster Ter Apel

Lopende expositie verlengd t/m 9 april 2012

De expositie De Middeleeuwen van Helmantel in Klooster Ter Apel, die aanvankelijk tot 30 december a.s. zou duren, wordt verlengd t/m Tweede Paasdag, 9 april 2012. Uit de unieke collectie van Henk en Babs Helmantel zijn in vrijwel alle zalen van het Conventgebouw beeldhouwwerk, meubels en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. Daarnaast ook schilderijen en tekeningen die Henk Helmantel creŽerde van middeleeuwse kerken en kloosters. Bijvoorbeeld tijdens de aanstaande Kerst- en Paasdagen een uitmuntende gelegenheid om te wandelen in de fraaie bossen op de kloosterenclave, een bezoek te brengen aan de tentoonstelling en daarna even na te genieten in het totaal gerenoveerde HR Boschhuis.

Genoemde expositie is nu al meer dan een jaar te zien in Klooster Ter Apel. Enthousiaste reacties van de bezoekers kunnen worden samengevat met de opmerking: ĎDeze kunst hoort gewoon in Klooster Ter Apel.í In ieder geval harmoniŽren de objecten zo fraai met het middeleeuwse interieur van het klooster, dat het is alsof een en ander altijd al aanwezig is geweest.
Dat enthousiasme is overgeslagen naar de familie Helmantel. Ook zij vinden dat hun collectie in Klooster Ter Apel in de juiste sfeer is ondergebracht en hebben in goed overleg met bestuur en directie van het klooster besloten een belangrijk deel van hun middeleeuwse collectie in langdurig bruikleen permanent ter beschikking te stellen. De zorgvuldig geselecteerde objecten krijgen vanaf medio april 2012 een vaste plaats in de Priorkamer en de Subpriorkamer.

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl