Homepage / Actueel / Nieuws / Archief / Ter Apeler Conventinsigne voor Kloostervrijwilliger Roelfien Nieborg

16.01.2010   Ter Apeler Conventinsigne voor Kloostervrijwilliger Roelfien Nieborg

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle medewerkers van de Stichting Klooster Ter Apel, vrijdag 15 januari 2010 in HR Boschhuis, ontving Roelfien Nieborg uit handen van vice-voorzitter Gerrit Horstmann het zilveren Ter Apeler Conventinsigne als blijk van waardering voor de aanstekelijk betrokken wijze waarop zij zich gedurende tien jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de Kloosterorganisatie.

Van juli 1999 tot en met juni 2009 was Roelfien Nieborg als vrijwilliger actief binnen de Werkgroep Collectieregistratie die ondermeer zorg draagt voor de beschrijving en het onderhoud van de kloosterobjecten. Daarnaast verdiepte zij zich met collega’s in de veiligheidsaspecten van het Klooster met als resultaat een deugdelijk veiligheidsplan behorende bij het goed functioneren van Klooster Ter Apel als een geregistreerd museum in Nederland. De laatste vijf jaar was mevrouw Nieborg, socioloog van huis uit, bovendien notulist met zorgvuldige penvoering van het Conventoverleg, de maandelijkse vergadering van de directie met de coördinatoren van de verschillende werkgroepen.

Sinds de instelling ervan in 2005, is het de achtste keer dat het bestuur van de Stichting Klooster Ter Apel het Ter Apeler Conventinsigne uitreikte. De onderscheiding toont het logo van Klooster Ter Apel, een grafisch ontwerp van Dirk Wenselaar van Publicom te Stadskanaal, dat in massief zilver werd vorm gegeven door Chantal Niels van Koninklijke Begeer te Zoetermeer.

Met Roelfien Nieborg zijn thans dragers van het Ter Apeler Conventinsigne:

Allie Eenjes, voormalig beheerder Klooster Ter Apel en kruidentuinman
Toon Uijttewaal, adviseur esthetica en bouwkunde
Jo Bosch, Piep de Roo en Pim Smid, bestuursleden van voorheen de Stichting Vrienden van het Klooster
Wubbe Brands en Nes van Hoorn, dé Technische Dienst van Klooster Ter Apel

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl