Homepage / Actueel / Exposities / Agenda / Vogel-Vrij

datum 9 september t/m 26 november 2023

Vogel-Vrij

9 september t/m 26 november 2023

Vogel-Vrij is een kunstproject van Myrte van Dijk uit Emmen, waaraan kinderen en volwassenen mogen meewerken en uiteindelijk een prachtige bijdrage leveren. Het resultaat is een grote kunstinstallatie van duizenden vogeltjes van klei in het najaar van 2023, waarin alle vogels samen een verhaal vertellen.

Vrijheid Vrijheid is een belangrijk thema over de hele wereld. De bewustwording is er elke dag en we moeten de vrijheid blijven koesteren. Wij zijn allemaal vrije vogels en iedereen is uniek! Vogel-vrij laat zien dat iedereen die unieke vogel mag zijn.

Het project Project Vogel-Vrij is ontstaan door het geven van workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen op scholen en in groepslessen. Door het boetseren van een vogeltje ervaar je wat je allemaal met klei en vooral met je handen kunt maken. Klei is een oer-Nederlands natuurproduct. Het is geweldig om samen te boetseren en velen zijn vaak verrast door het eindresultaat. Er ontstaat iets door met je handen te creëren. Het werken met klei is daarom een belangrijke ervaring, vooral voor kinderen in deze digitale tijd.

Museum Klooster Ter Apel Van 9 september t/m 26 november 2023 komt het project naar Museum Klooster Ter Apel waar het deelnemers en bezoekers weer zal inspireren en ook emotioneren. Aan het project Vogel-Vrij 2021 hebben ruim 1000 mensen meegewerkt, van jong tot oud. De expositie trok in Emmen meer dan 3000 bezoekers.

Workshops

In het voorjaar van 2023 geeft Myrte van Dijk groepslessen op scholen voor alle leeftijden in en om de gemeente Westerwolde. Workshops op locatie voor groepen zijn ook mogelijk. Tijdens alle workshops boetseert iedereen mee aan het project Vogel-vrij en zijn de gemaakte vogeltjes in het najaar terug te zien in de installatie in Museum Klooster Ter Apel.

Wilt u informatie over de workshops of meer informatie over het project? Stuur een email met uw vraag naar info@kumy.nl of kijk op vogelvrij.myrtevandijk.nl.

» Alle info voor een bezoek2023 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl