The Ray of Northern Light
Serie portretten van Hanna Snijder
Homepage / Actueel / Exposities / Archief / The Ray of Northern Light

datum 5 oktober t/m 1 december 2019

Museum Klooster Ter Apel is een van de OFF-locaties tijdens de Noorderlicht Fotomanifestatie 2019.

Groningse natuur als inspiratiebron "Een wandeling door de Groningse natuur tijdens de wintermaanden is de inspiratiebron voor deze serie portretten. De schoonheid van het Waddengebied met de smalle paden die door de droge rietvelden slingeren, een eenzaam huisje aan de horizon omringd door de natte, zwarte aarde van lege aardappelakkers onder het baldakijn van de grijze hemel en de sombere sfeer van de donkere lichten creŽren het kleurenpalet voor deze portretten."

Omheen lopen "Ik heb mijn modellen van verschillende zijden geportretteerd met de bedoeling de portretten vrij in de ruimte te laten staan in plaats van ze traditioneel plat op de muur op te hangen. De toeschouwer kan eromheen lopen om de andere kant van het portret te zien. Daardoor krijgen de tweedimensionale portretten een sculpturale uitstraling, hetgeen het monumentale karakter van mijn portretten benadrukt."

Natuurlijke schoonheid versterkt in beeld "Ik fotografeer authentieke mensen en plaats ze in de wereld die ik heb bedacht. Ik wil mensen interpreteren en naar mijn eigen esthetiek vertalen. Daarom laat ik me niet door hun persoonlijk verhaal beÔnvloeden. Privťdetails van de geportretteerden zijn in mijn beelden ondergeschikt aan de kale basics van de persoonlijkheid. Esthetische componenten zoals compositie en strenge vormen zijn belangrijk voor mij en spelen een essentiŽle rol in mijn fotografie. In combinatie met hoge contrasten, typeren ze mijn portretten waarin de natuurlijke, onderliggende schoonheid gecondenseerd en versterkt in beeld komen."

Meer Noorderlicht Bekijk de vermelding van deze expositie in het magazine van Noorderlicht. In de nabijheid van Museum Klooster Ter Apel vind je verder het MOW en het CBK Emmen als deelnemer van het OFF-programma.

Hanna Snijder

Hanna Snijder studeerde grafische vormgeving aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en AKI in Enschede.

Na haar afstuderen werkte ze aan de Universiteit Twente in een multimedia laboratorium. Daarna verhuisde ze naar Zwitserland en werkte in de marketing voor grote internationale bedrijven. Na haar terugkeer naar Nederland studeerde ze in december 2017 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Na haar afstuderen begon ze te werken als portretfotograaf voor Het Parool en werkt ze aan persoonlijke fotoprojecten.

  TERUG NAAR BOVEN

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl