Homepage / Actueel / Exposities / Archief / Met het oog op het Wad

locatie Galerie II 3D-plattegrond datum 19 november 2022 t/m 2 april 2023

Met het oog op het Wad

19 november 2022 t/m 2 april 2023

De WaddenKunstKring (WKK) viert in 2022 haar 25-jarig bestaan. Ondanks de status van het Wad als UNESCO-werelderfgoed zien de leden nog steeds grote bedreigingen. De kunstenaars zetten zich in om met exposities de schoonheid en bedreigingen van het gebied te laten zien. Ze proberen de spreekbuis van het Wad te zijn: 'mensen let op mij, let op mijn bijzondere rol in het wereldecosysteem'.

Jan Erik Wedholm Vereniging De WKK werd in 1997 opgericht in Assen en wil de bewustwording vergroten van het feit dat de mensheid de verantwoordelijkheid heeft zorgvuldig met zijn omgeving om te gaan. Voor de leden, die werken vanuit diverse disciplines in de beeldende kunst, is het Waddengebied de belangrijkste inspiratiebron. Het kunstenaarsvak is een eenzaam beroep: werken in je eentje in atelier of werkplaats. Het is daarom bijzonder dat kunstenaars zich verenigen en samen werken aan een gesteld doel. Gezamenlijk zijn ze doordrongen van het feit dat dit unieke natuurgebied in zijn natuurlijke staat behouden moet blijven.

Laura Zwaneveld Leden Minne Onnes, Geert de Weerd, Saskia Westenberg, Marius van der Put, Laura Zwaneveld, Henk ter Horst, Jaap Knip, Wim de Boer, Jan Erik Wedholm, Riemke Bouwman, Alexandra Oterdoom, Trijni Holman, Door Dogger en Annemarie Veenstra.

Serie Deze tentoonstelling is de derde in een serie van drie in 2022. De eerste was op Schiermonnikoog, de tweede in Thesinge. De WKK wil het jubileum in 2023 afsluiten met tentoonstellingen in Duitsland.

Bezoek waddenkunstkring.nl voor meer informatie over de WKK.

Maandag 13 februari 2023
Lezing prof. dr. Doeko Bosscher

Op maandag 13 februari 2023 geeft prof. dr. Doeko Bosscher, emeritus hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en fervent eilandliefhebber, een boeiende lezing houden over de geschiedenis van de Wadden(eilanden). Welke invloed had het 'omringd zijn door water'? Wat voor werk deden de inwoners, wat hield hen bezig, hoe gingen zij met elkaar om, hoe stonden zij in de wereld en verhielden zij zich tot de hen omringende natuur? Iedereen is van harte welkom!

  • Locatie: Lekenkerk
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Entree: € 5,00 (inclusief koffie/thee)
  • Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de Kloosterkerkgemeente.

» Alle info voor een bezoek2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl