GELOOF IN GRONINGEN

Fotografie van Robert Mulder
Homepage / Actueel / Exposities / Archief / GELOOF IN GRONINGEN

locatie Galerie II 3D-plattegrond datum 29 april t/m 2 november 2014

In de tentoonstelling ‘Geloof in Groningen - Fotografie van Robert Mulder’ staat het religieuze leven in de provincie Groningen in al zijn uitingsvormen centraal, van een rooms-katholieke communie tot een protestante doop en van een gebed in de moskee tot een mobiele koosjere winkel.

Hoewel in de afgelopen jaren het beeld is ontstaan dat de kerken steeds leger zijn en de gemiddelde kerkganger hoogbejaard is, blijft religie actueel. Ook in de provincie Groningen. Door de komst van immigranten en vluchtelingen uit alle delen van de wereld kwamen ook diverse religies naar onze streken. Naast christendom zijn ook boeddhisme, hindoeïsme en islam hier te vinden en in de afgelopen jaren, in een tijd waarin religieuze beleving voor velen een andere betekenis kreeg, zagen we bewegingen ontstaan als new age. Robert Mulder verdiepte zich in deze uiteenlopende religieuze uitingen en trok de provincie Groningen in om bijzondere handelingen en rituelen vast te leggen. Dit leidde tot unieke beelden van onder meer de kluizenaar in Warfhuizen, een joodse herbegrafenis in Groningen en een Boeddhabeeld met vers fruit in een café.

De in Groningen woonachtige fotojournalist, auteur en docent Robert Mulder werkt bijna uitsluitend in het buitenland en geeft de voorkeur aan langlopende projecten waarbij hij een intensieve band met zijn onderwerp probeert op te bouwen. Naast de thema’s ontwikkelingswerk, vluchtelingen, politiek en cultuur vormt religie een rode draad in zijn werk. Over de hele wereld legde hij bijzondere en unieke religieuze rituelen, feesten en handelingen vast die maar zelden door anderen konden worden gefotografeerd.

Robert Mulder
2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl