Exodus

Homepage / Actueel / Exposities / Archief / Exodus

locatie Galerie I, II en overloop3D-plattegrond datum 8 oktober t/m 18 december 2016 Nederlands Deutsch   Download de flyer

Het internationale Kunstcollectief "Hi Five Art" heeft als doel regelmatig Themaexposities te presenteren en er mee op tournee te gaan in Duitsland en Nederland.

De vijf leden zijn: 1. Eveline van Duyl (Westerwijtwerd, NL), 2. Pete Silverstein (Glimmen, NL), 3. Mariam Wilhelmina (Wilma Mencke) (woonachtig in Groningen, NL - atelier in Weener, D), 4. Kriso ten Doornkaat (Rysum, D) en 5. Georg Willms (Leer, D).

Het actuele thema Exodus is gekozen omdat het een thema van alle tijden is. Volksverhuizingen zijn er altijd geweest en zullen er ook in de toekomst zijn. Iedere kunstenaar van dit collectief levert vanuit zijn eigen 'insteek' een bijdrage. Daardoor ontstaat er een gevarieerde blik en presentatie n.a.v. de verschillende aanpak van deze onderwerpen. Verschil is duidelijk ook te zien in technieken en de uitingen.

Mariam Wilhelmina (Wilma Mencke)

Regelmatig komt de groep samen en wisselt men ideeŽn uit. Zo stimuleert men elkaar. Ook worden tezamen de tournee en de expositieruimtes besproken en gepland. Ook de kwaliteit van de werken wordt zo zorgvuldig bewaakt. Meer informatie over "Hi Five Art": www.facebook.com/HiFiveArt

Van Djinns & Witte Wieven

'Van Djinns & Witte Wieven' is een project van Eveline van Duyl (beeldend kunstenaar en fotograaf) en Itamar Kool (filmmaker). Met dit project beogen zij de vluchtelingen die hiernaartoe zijn gekomen dichter bij de Nederlanders te brengen. Daarvoor maken ze foto's van hen tegen een typisch Nederlandse achtergrond. Daarnaast hebben ze gedurende een aantal sessies streekverhalen, legendes en sprookjes uit het land van herkomst van deze vluchtelingen opgetekend of opgenomen. Van sommige verhalen hebben ze animaties gemaakt. Te zien tijdens de expositie Exodus. Meer informatie: www.vandjinnsenwittewieven.nl.

  TERUG NAAR BOVEN

A Home away from Home

Vanaf zaterdag 12 november is in en rond Klooster Ter Apel een bijzondere aanvulling op de lopende tentoonstelling 'Exodus' te bewonderen: een innovatieve woonunit en popup-tentoonstelling. Zie deze pagina voor meer informatie.

  TERUG NAAR BOVEN

2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl