Een licht van stilte
Het Klooster in vier seizoenen,
met foto's van André Dümmer
Homepage / Actueel / Exposities / Archief / Een licht van stilte

datum 13 juni t/m 20 september 2020

"Een licht van stilte, het Klooster in vier seizoenen", toont foto’s van André Dümmer. De stilte van het licht geeft warmte in alle seizoenen van het jaar, het licht overwint de duisternis en het licht laat ons zien.

De expositie omhelst beeldmateriaal met een verscheidenheid aan licht in de vier seizoenen rondom het middeleeuws Klooster ter Apel: de kleurrijke herfst, de sneeuwwitte winter, de frisgroene van het voorjaar en het zonnige palet van de zomer.

Het Kruisherenklooster als inspiratiebron Het middeleeuws Kruisherenklooster in Ter Apel, in het uiterste zuiden van de provincie Groningen, staat al eeuwen op een uitloper van de beboste Westerwoldse zandrug. Hier vonden mensen toewijding, stilte, rust en spiritualiteit tussen de gewelven van de eeuwen oude kloostermoppen. De oude architectuur herinnert aan de sfeer van weleer. Deze sfeer probeert Dümmer over te brengen met zijn foto’s. Het klooster als inspiratiebron.

De fotograaf André Dümmer (1963) is een fotograaf uit Ter Apel. Sinds 2013 is hij actief in de fotografie, gericht op natuur en landschap in binnen- en buitenland en reportages. Daarnaast is hij werkzaam voor diverse weekbladen, magazines en bij de lokale nieuwskrant RTV Westerwolde. In 2018 is hij secretaris geworden van IVN Westerwolde-Oldambt: het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ook is hij in datzelfde jaar supporter geworden van Cittaslow Westerwolde: een internationaal keurmerk voor gemeenten, die goed scoren op het gebied van leefomgeving, landschap, gastvrijheid, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. In 2019 studeerde André af aan de Fotovakschool te Apeldoorn, met een landschap expositie bij de Dollard. In datzelfde jaar heeft hij zich aangesloten bij de Kunstkring Westerwolde.

Meer informatie over Dümmer: www.aureliatree.com.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl