Activiteiten voor kids
tijdens de zomervakantie
Homepage / Actueel / Evenementen / Evenementenkalender / Activiteiten voor kids tijdens de zomervakantie

datum 10 juli t/m 5 september 2021 deelname gratis (met een toegangsbewijs voor het museum)

Kom tijdens de zomervakantie langs en beleef het Klooster in Virtual Reality of doe een leuke speurtocht!

Virtuele Tijdreis in het Klooster 10 t/m 15 jaar

Beleef een Virtuele Tijdreis... schijnbare werkelijkheid!

Speel de spannende Klooster-GAME en... speur naar historische feiten. Ga op ontdekkingstocht via de VR-desk met een VR-bril. Hoe heet de pelgrim? Bekijk en beluister de omgeving rondom de Kloostermuren. Via het Poortgebouw bereik je de herberg. Wie ga jij hier ontmoeten? Op welke plaats werd vroeger de Kruidentuin aangelegd? Ontdek de watermolen. Wat was de gelofte van de Kruisheren? Weet jij de juiste antwoorden in te toetsen? Verzamel ondertussen allerlei gebruiksvoorwerpen van de kruisheren. Tot slot kun je een 'bonus' verdienen... Uitdaging verzekerd!

Naast de Klooster-GAME desk kunnen ook de verhaallijnen op de overige desks worden bekeken. Ook kun je een speciale virtuele wandelroute lopen rondom het Klooster. De augmented reality-route brengt je op verschillende plekken rondom de oude Kloostermuren waar je met je smartphone of tablet naar het verleden kijkt.

  TERUG NAAR BOVEN

Speurtocht door het Klooster 4 t/m 12 jaar

Verken het Klooster met een spannende speurtocht! Beleef een bijzonder avontuur...

Wandel door de Kruisgangen op zoek naar voorwerpen in de verschillende Kloostervertrekken. Zie hoe de Kruisheren hier leefden en werkten in de Middeleeuwen. Maar bekijk ook de bouwsporen in de Kanunnikenkerk en de Lekenkerk. Hoor het Gregoriaanse gezang en vind de 'gezichtjes' in de houten koorbanken. Laat je ogen wennen aan de schemerdonkere Kloosterzolder, ontdek de schrijfzaal en de bontgekleurde glas-in-loodramen. Wat zie en hoor jij door het raam? Ontdek ook de bedden van de Kruisheren in de Slaapcellen. Wat staat daar op de bodem naast de bedjes? Wat kun je met een ganzenveer doen? En wie is eigenlijk de 'Heilige Odilia'? Gluur eens door een sleutelgat. Vind jij de Proviandkelder? Zie de kleurenpracht en ruik de hemelse geuren van kruiden en planten in de Kruidentuin.

Veel te beleven. Een leuke uitdaging en succes verzekerd! Heb je alle afbeeldingen gevonden en/of vragen beantwoord? Vertel dan het 'geheime woord' bij de balie van de Kloosterreceptie zodat je een souvenir krijgt.

  TERUG NAAR BOVEN

» Naar de mobiele versie van de site » Naar de desktopversie van de site

2022 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl