Voor de kids en hun (groot)ouders...
Workshops Wichelen
tijdens Middeleeuws Ter Apel

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Workshops Wichelen tijdens Middeleeuws Ter Apel

datum zaterdag 2 september & zondag 3 september 2017
(tijdens Middeleeuws Ter Apel)
tijd 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur kosten € 2,50 per volwassene en één kind (t/m 12 jaar) gratis
(let op: u heeft een entreekaart voor Middeleeuws Ter Apel
nodig om het terrein te kunnen betreden)

Voor de kids en hun (groot)ouders... Een unieke belevenis tijdens Middeleeuws Ter Apel (het thema dit jaar is "Bouwen in de Middeleeuwen"). Weet jij wat 'wichelen' is? Je kan ook wichelroede lopen zeggen... Weet je het niet? Weet je wat? Heb je zin om mee te doen, om mee te lopen met zo'n 'wichelroede' in je handen... meld je dan aan. Leuk dat jullie samen meedoen! Welkom in de Middeleeuwen!

Wichelroedeloper In vroeger tijden was men gewend om een wichelroede te gebruiken om energieën te meten, maar ook om bepaalde plekken te bepalen waar dan een klooster, een huis, een boerderij, een kerk of een rituele plaats werd gebouwd. Daar werd een wichelroedeloper voor ingeschakeld, zo ongetwijfeld ook bij Klooster Ter Apel en de omliggende bijgebouwen. Men bepaalde de juiste plek, zorgde ervoor dat er geen water onder het te bouwen pand liep en geen slechte straling aanwezig was. Ook dacht men aan de richting, omdat bepaalde stralen juist weer goed zijn voor mens en dier die op deze plek zouden gaan wonen.

Zelf meten U en uw (klein)zoon of (klein)dochter krijgen zelf een wichelroede in de hand en onder leiding van de ervaren wichelaar Hans Baars wordt er uitgelegd wat er te meten is en ook hoe u beiden dat kunt doen. Naast energielijnen is ook te meten van dat wat is blijven hangen door de intensiteit van gebeurtenissen of door veelvuldig gebruik van een bepaalde plek. Wat is er te meten in de Kanunnikenkerk... en is er nog te meten waar en wanneer de hevige brand is geweest op de Kloosterzolder?

Aanmelden

Reservering voorafgaand is gewenst, want vol is vol! Reservering via praktijk@hansbaars.nl of info@kloosterterapel.nl.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl