Activiteiten voor kinderen
tijdens de voorjaarsvakantie...
Homepage / Actueel / Evenementen / Evenementenkalender / Activiteiten voor kinderen tijdens de voorjaarsvakantie

datum Voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart 2020) leeftijd 4 t/m 12 jaar deelname gratis (met een toegangsbewijs voor het museum)

Doe je mee? Kom tijdens de voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart 2020) langs, verkleed je als een kruisheer en ga op speurtocht binnen de kloostermuren of doe het KruidenPottenspel!

De kruisheren zijn de oorspronkelijke bouwers en bewoners van het middeleeuwse klooster Domus Novae Lucis, wat betekent Huis van het Nieuwe Licht. Gebouwd tussen 1465 en 1563 begroeten wij jou graag in het klooster om een kijkje achter de kloostermuren te nemen. De kruisheren schreven bijbelteksten over op perkament, verzorgden zieke medebroeders in de ziekenzaal, maakten van planten en kruiden geneesmiddelen, gingen gezamenlijk bidden en zingen in de Kanunnikenkerk en droegen speciale Kloosterkleding.

Wat ga jij beleven?

1. Speurtocht

Gluren mag en speuren is spannend!

Jij houdt van uitdaging èn je bent een speurneus? Bekijk de foto's op je Kloosterkaart dan goed. Vind het Kloostervertrek en ontdek in alle rust het voorwerp waar je naar zoekt. Vind het geheime Kloosterwoord door te speuren in Ziekenzaal, Slaapcel, Schrijfkamer, Kruidentuin, Kloosterkerk en Proviandkelder... Een spannende speurtocht. Alle opdrachtjes opgelost? Wat betekent het gevonden woord dan? Aan jou de vraag...

  TERUG NAAR BOVEN

2. Selfie

Hoe zie jij eruit als kruisheer? Welke kleur had de kleding van de kruisheer?

Verkleed jezelf als kruisheer! Ga vervolgens op zoek naar de slaapcel. Pas jij in een 'bakbed'? Maak of laat een foto van jezelf maken.

Foto: K&C

  TERUG NAAR BOVEN

Nog meer uitdaging gewenst?

3. Wat ruik je?

Houd jij van ruiken, zien, voelen en zo mogelijk proeven?

Speel dan het KruidenPottenspel! Neem jouw begeleider mee naar de Ziekenzaal op de Kloosterzolder en ontdek daar de vele verschillende Kruidenpotten... Combineer de verschillende geuren en kleuren en ontdek de wetenswaardigheden... Waar tegen werd vroeger duizendblad gebruikt? Leuk en leerzaam!

  TERUG NAAR BOVEN

Deelname Jij en je ouders, grootouders of begeleiders hebben alleen een toegangsbewijs voor het museum nodig. Geen extra kosten voor deze activiteiten. Na afloop krijg je een leuk souvenir!

» Naar de mobiele versie van de site » Naar de desktopversie van de site

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl