19 t/m 28 juni 2015

Tien Dagen Tuinen & Kunst:
Westerwolde rijgt!

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Tien Dagen Tuinen & Kunst

datum 19 t/m 28 juni 2015
ook op maandag 22 juni 2015 geopend!
entree - € 1,00 p.p. voor bezoek aan de Kruidentuin
  (m.u.v. het Klooster/de museale vertrekken)
- 24 juni: 's avonds gratis toegang

Klooster Ter Apel is ook dit jaar een van de deelnemers aan de in de provincie Groningen georganiseerde manifestatie Tien Dagen Tuinen & Kunst. Van 19 t/m 28 juni 2015 is er van alles te zien en te doen in en om het Klooster. Deze activiteiten sluiten aan op het streekprogramma Westerwolde rijgt.

Omgeven door de oude Kloostermuren 'vertelt' de inpandig gelegen Kruidentuin de geschiedenis van de kruisheren, de oorspronkelijke bouwers en bewoners van Klooster Ter Apel, Domus Novae Lucis / Huis van het Nieuwe Licht. De Kruidentuin telt tegen de 160 plantensoorten behorend tot de museumcollectie. De van de planten afkomstige kruiden werden destijds door de kruisheren gebruikt om hun geneeskrachtige werking, als verfplant en als keukenkruid.

Op het programma

Hildegard von Bingen Spreuken van Abdis Hildegard von Bingen, de bekende middeleeuwse mystica, zullen uw interesse wekken en nodigen uit tot overpeinzen in de Kruidentuin. Een speurtocht biedt inzicht met 'Wist u dat-jes'...

Voor kinderen Kinderen hebben de mogelijkheid, gekleed in een habijt, op ontdekking te gaan. Diverse ‘Honingraten’ zijn voorzien van informatie, nodigen uit tot aanraken en/of proeven van planten en kruiden, bevatten korte vragen en bieden antwoord. Kortom: een kleurrijke en geurvolle belevenis!

Aanbieding (voor 2 personen) Op vertoon van het programmaboekje: 2x Kloostermok koffie of thee met 2x Kanunnikencarré voor € 4,95 of 2x bokaal Kruisheren Klooster Ter Apel Bier met Kanunnikenknabbeltjes voor € 6,95!

Optreden Henk Boogaard:
'Kruidentuincompositie...!'
...maar dan wel met Henk Boogaard. Een unieke belevenis! Binnen de oude Kloostermuren gaat u op ontdekkingstocht in de Kruidentuin. Zie de prachtige kleuren, ruik de overheerlijke geuren van de rijke verzameling kruiden en planten en luister naar de Nederlandstalige liedjes en gedichten van Henk Boogaard... die niet zelden over groente en fruit gaan! In zijn cabareteske werk staat taal centraal. Zijn tot in de puntjes verzorgde teksten komen het beste tot hun recht bij een aandachtig gehoor.

  • Datum: woensdagavond 24 juni 2015
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur, met tussentijdse pauze
    (inloop vanaf 19.15 uur, afsluiting om 21.30 uur)
  • Voorafgaand, gedurende de pauze en aansluitend beantwoorden Nico Rookmaker en zijn team van Kruidentuinlieden uw vragen over de geneeskrachtige kruiden, keukenkruiden en verfplanten.
  • Het team van Kloostercafé "De Refter" zorgt voor een drankje en hapje: aan te kopen is naast koffie, thee, wijn, Kloosterbier en fris ook Kruisherencake, Kanunnikencarré en 'KruidentuinCompositie' (een heerlijke, fruitige Blechkuchen).
  • Let op: neem uw eigen (klap)stoel(en) mee!
  • Entree is kosteloos, maar uitsluitend op reservering via 0599 581370 of anastasia@kloosterterapel.nl (o.v.v. naam, adresgegevens en aantal personen).

Bezoek ook Kruidentuin ActueelRubriek Nico Rookmaker
Coördinator Kruidentuinlieden
2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl