19 mei 2014

MuseumMaandag

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / MuseumMaandag

datum 19 mei 2014 tijd van 12.00 tot 17.00 uur
vanaf 11.45 uur inloop naar Kloostercafé 'De Refter'
kosten gratis voor 65+-ers

Op maandag 19 mei openen meer dan twintig musea in Nederland hun deuren, speciaal voor de 65+-ers. Deze musea verzorgen een exclusief programma, met rondleidingen, lezingen, workshops en films. MuseumMaandag wordt georganiseerd door de BankGiroLoterij in samenwerking met het Nationaal Ouderen­fonds en de deelnemende musea. In de provincie Groningen zijn dat het Groninger Museum en Klooster Ter Apel. Inschrijven kan met behulp van het formulier op deze pagina.

Activiteiten Klooster Ter Apel:

Workshop Wichelen (12.00 en 14.30 uur)

Onder leiding van ervaren wichelaar Hans Baars wordt uitgelegd wat te meten is, hoe te meten is en wat u ermee kunt doen. Klooster Ter Apel leent zich uitstekend voor een dergelijke expeditie, omdat het vele bijzonder energierijke plaatsen herbergt.

Verhalen en anekdotes van de 'Bomendokter' (13.00 en 15.00 uur)

Onder deskundige begeleiding van Rinck Zevenberg wandelt u langs de dikke Kloostermuren rondom het gebouw en kunt u luisteren naar de vele bijzonder verhalen en leuke anekdotes over bomen, planten en vogels die de boomverzorger in de loop der jaren heeft verzameld.

Sfeerfilm (doorlopend)

De sfeerfilm 'Een dag uit het leven van een kloosterling' geeft u een beeld van het vroegere Kloosterleven.

Ziekenzaal
Rondgang (doorlopend)

Museumgidsen vertellen u op bepaalde standplaatsen over het leven en werken van de kruisheren en beantwoorden uw vragen. U wandelt daarbij individueel en in uw eigen tempo door het Klooster.

Collecties en tentoonstellingen (doorlopend)

De collecties en tentoonstellingen van Klooster Ter Apel zijn gratis te bezichtigen: ondermeer De Middeleeuwen van Helmantel, Geloof in Groningen (fotografie door Robert Mulder), Allerheiligen (religieuze beelden van Mattie Vinckemöller) en de Iconen van Theo Berends (fotografie door Theo Berends).

Kruidentuinwetenswaardigheden (doorlopend)

Leden van de Kruidentuinwerkgroep staan u te woord. U maakt kennis met prachtige kleuren en overheerlijke geuren van de rijke verzameling geneeskrachtige kruiden, keukenkruiden en verfplanten in deze internationaal befaamde tuin.

Vilt Kraal maken (doorlopend)

U krijgt de gelegenheid wol te vilten en er een kraal van te maken, die u als souvenir meeneemt. Medewerking wordt verleend door leden van de werkgroep Erfgoed Educatie.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl