Museumkidsweek

tijdens de Herfstvakantie

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Museumkidsweek 2018

datum 13 t/m 28 oktober 2018 (let op: 's maandags gesloten) leeftijd 4 t/m 12 jaar entree kinderen 's weekends GRATIS (onder begeleiding;
maximaal 2 kinderen per volwassene)

Tijdens de Herfstvakantie is het Museumkidsweek en zijn er allerlei leuke dingen te doen in het museum! Het thema dit jaar is vriendschap. Hieronder zie je aan welke activiteiten je allemaal deel kunt nemen.

gedurende openingstijden Doe mee aan de vriendenwedstrijd!

Zoek Tikkit en maak een foto
Tikkit is ergens in het museum te vinden. Hij zit op een van de leukste plekjes van het gebouw. Kun jij hem vinden? Maak dan een vriendenfoto met Tikkit of met je beste vriend(in), zet hem op de wedstrijdpagina en maak kans op een geweldige prijs!

  TERUG NAAR BOVEN

gedurende openingstijden KruidenPottenSpel

Een bonte verza­meling geuren en kleuren
Eén van de taken van de kruisheren in het klooster was het verzorgen van de zieken. Hiervoor gebruikten ze kruiden uit de Kruidentuin. Diverse kruidenpotten staan uitgestald in de Ziekenzaal. Wat ruik je? Je ontdekt welk kruid bij welke geur hoort, welke kleur het heeft en waartegen het werd gebruikt. Als je wil mag je een habijt aantrekken! Je kan ook zelf het Klooster ontdekken met een speurtocht. Entree voor kinderen (onder begeleiding van een betalende volwassene) is in de weekenden gratis!

  TERUG NAAR BOVEN

zondag 14 oktober om 14.30 uur Voetsporen van kruisheer Jacobus
op de Kloosterzolder

Op pad met de kidsgids
Onder begeleiding van een kidsgids volgen we op zondag 14 oktober de voetsporen van kruisheer Jacobus. Hoe ziet een klooster eruit? Waar is de Kloosterkerk? We wandelen door diverse vertrekken en de Kruidentuin. Weet jij waar broeder Jacobus sliep en hoe zijn bedje eruitziet? Daarna spelen we het KruidenPottenSpel. En... je mag een kruisherenhabijt aantrekken als je dat wil! Start om 14.30 uur. Entree voor kinderen (onder begeleiding van een betalende volwassene) gratis!

Foto: K&C

  TERUG NAAR BOVEN

zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht (voor kids!)

Beleef een spannend avontuur...
Kom met je (groot)ouders of verzorgers en je vrienden en maak een geheimzinnige rondgang door het aardedonkere klooster. Spanning verzekerd! Vergeet niet een zaklamp mee te nemen. Hier vind je meer informatie over programma en deelnamekosten.

  TERUG NAAR BOVEN

» Naar de mobiele versie van de site » Naar de desktopversie van de site

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl