3 en 4 september 2016

Middeleeuws Ter Apel

Homepage / Actueel / Evenementen / Archief / Middeleeuws Ter Apel

locatie Kloosterenclave data zaterdag 3 en zondag 4 september 2016

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 staat de Klooster­enclave geheel in het teken van de middeleeuwen. Middeleeuws Ter Apel heeft weer een prachtig programma samengesteld, dit jaar onder het thema Jacht.

Jaarfeest Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd Ún schermutselingen beslecht op het slagveld.

In het Klooster Tijdens het evenement is het klooster gratis te bezoeken op vertoon van uw entreeticket voor het evenement. In het klooster zijn meerdere activiteiten gepland.

  • In Galerie II is de tentoonstelling Werken in het klooster: Het Scriptorium te bezoeken, met bijzondere authentieke middeleeuwse boeken, verluchten, handschriften, miniaturen, etc.
  • In Galerie I zit Capoenken, de rondreizende scribent uit de vijftiende eeuw. Ze demonstreert middeleeuwse handschriften en geeft er uitleg over. Daarnaast worden in Galerie I verscheidene demonstraties gegeven rondom het thema Scriptorium, in het kader van de tentoonstelling.
  • Middeleeuwse muziek klinkt in de Kanunnikenkerk en in de Kruidentuin van het klooster en op verschillende locaties wordt door medewerkers van het Gidsengilde van het klooster uitleg gegeven over de geschiedenis van de kruisheren en de middeleeuwse kloosterenclave.
  • Voor een stukje verdieping worden er in de Kapittelzaal van het klooster op beide dagen boeiende lezingen gehouden. Om 13.00 uur een lezing over het middeleeuwse schrift, om 14.30 uur een lezing over "jacht in de middeleeuwen" en om 16.00 uur een lezing over de jacht in de middeleeuwse schilderkunst.

Uitgebreide informatie over het evenement vindt u op de website van Middeleeuws Ter Apel: www.middeleeuwsterapel.nl.

2024 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl