DagDelen

Een hedendaags getijdenboek

Homepage / Actueel / Evenementen / Evenementenkalender / DagDelen: een hedendaags getijdenboek

datum 2021 & 2022

Hoe vind je een moment van stilte en bezinning? Kunstenares Josefien Alkema vond inspiratie in Middeleeuwse getijdenboeken en deelt deze ervaring in een interactief kunstproject.

In dit project word je uitgenodigd om een bladzij van je leven te maken en te delen, wat onderdeel wordt van een groter geheel. Als deelnemer aan het project laat je een bladzijde uit je leven zien. Met beelden, tekeningen, foto’s, collage, tekst en kleur maak je zelf een pagina van een beeldend getijdenboek.

Volg het project op Instagram Beeldend getijdenboek De ingestuurde pagina's worden ge-upcycled: het origineel dat je instuurt zal niet herkenbaar blijven, het wordt verknipt, verscheurd of versnipperd. Stukken en details worden gebruikt in een nieuw kunstwerk. De aandacht en momenten die door de deelnemers zijn verbeeld worden in dit kunstwerk met elkaar verbonden: alle gedeelde ervaringen vormen samen een nieuw beeldend getijdenboek. Door een eenheid te maken van alle bijdragen wordt betekenis gegeven aan de verhalen en levens die verbeeld zijn. Dit sluit aan bij de manier van werken van de kunstenares de afgelopen jaren: van oude tekeningen nieuwe kunstwerken maken, de geschiedenis en de tijd zo opslaan en comprimeren in een werk.

Deel je dag Wil je meedoen? Op de site van Josefien Alkema vind je alle informatie. Stuur een mail naar info@josefienalkema.nl met je adres, dan krijg je een lege bladzijde toegestuurd, met instructie. De pagina die je hebt gemaakt stuur je vervolgens terug in de bijgevoegde retourenvelop.

Op de agenda

Kunstenares aanwezig
Op 22, 23 en 24 juli 2021 is Josefien Alkema aanwezig in Museum Klooster Ter Apel om aan het project te werken en uitleg te geven, maar iedereen kan alvast beginnen.

Tentoonstelling
Volgend jaar, van 16 juli t/m 13 november 2022 is in ons museum een tentoonstelling van het interactieve kunstproject te bezichtigen.

  TERUG NAAR BOVEN

» Naar de mobiele versie van de site » Naar de desktopversie van de site

2021 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl