Homepage / Groepsbezoek / Educatie / Verslagen en foto's / Bezoek Gymnasium 2 Ubbo Emmius Stadskanaal

Bezoek Gymnasium 2 Ubbo Emmius Stadskanaal

Download het originele verslag [pdf]

Rens Buit en Mathyn Velthuis

Wij, de 2e klas gymnasium van Ubbo Emmius Stadskanaal, hebben het Klooster ter Apel bezocht op dinsdag 10 maart. Als eerste hebben wij in de Kapittelzaal een leerzaam introductiefilmpje gekeken, over het leven in en rond het klooster Ter Apel vroeger.

Vervolgens kregen wij een rondleiding door het klooster, terwijl sommigen van ons verkleed waren in habijten. We begonnen in de kruisgang, waar we Jacobus ontmoetten. We zagen aan Jacobus wat de kruisheren droegen. We zagen ook de ruimtes, waar ze sliepen en werkten. Ze baden tot de goden in de Kanunnikenkerk en ze sliepen in de cellen op de 1e verdieping. Tegenover de Kanunnikenkerk stond de Lekenkerk, dat was de kerk voor de gewone mensen, zoals boeren en burgers. Na de cellen op de 1e verdieping kwamen we langs het Scriptorium, waar we jammer genoeg niet in mochten, omdat er zeer oude boeken lagen die speciale klimaten nodig hadden.

Daarna kregen we een workshop Kalligrafie en hebben de meesten geleerd hun naam in schoonschrift te schrijven met een ganzenveer en inkt. Als laatste deden we een speurtocht in de mooie kruidentuin, die in het midden van het klooster lag.

Het was een leuke, interessante en leerzame ervaring. Écht een aanrader!

Gemaakt door Rens Buit en Mathyn Velthuis uit V2B

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl