Homepage / Groepsbezoek / Educatie / Verslagen en foto's / Bezoek Groep 7 De Uilenburcht Beerta

Bezoek Groep 7 De Uilenburcht Beerta

Op dinsdag 11 maart 2014 kwam Groep 7 van OBS De Uilenburcht uit Beerta op bezoek in Klooster Ter Apel. Hieronder enkele verslagen van de leerlingen.

Niels

Op dinsdag 11 maart zijn wij groep 7 naar het klooster geweest. De reis naar het klooster duurde erg lang. De auto van Monica Hoogstraten deed het even niet meer en moesten de kinderen bij haar in de auto duwen. Toen ging de auto weer aan en reden wij allemaal naar het klooster. Toen we er waren moesten we eerst 2 rondjes om het klooster heen om de deur te vinden. Toen we de deur hadden gevonden. Klopten we aan en de deur ging open we wouden gelijk naar binnen maar dat mocht niet. De vrouwen die uit de deur kwamen stelden zich voor. Marlinde en Luca mochten de deur openen. Toen moesten we naar een kamer daar werd verteld over het klooster ik vond het heel interessant. Toen kregen we een rond leiding door het klooster. Er werd ook verteld wat er allemaal werd gedaan en hoe. Toen gingen we naar de refter daar was een hele grote kaart. Daar op kon je zien wat voor monniken er waren. in Ter Apel waren het de kruisheren op de kleren van de monniken stond een kruis van wit en rood. De monniken dachten dat god van vlees en bloed was. .naar de rondleiding gingen naar de refter de refter is een eetkamer. Daar gingen we eten. Na het eten. Werd de speurtocht uitgelegd we kregen een half uur de tijd het was heel erg moeilijk maar leuk. Na de speurtocht gingen we naar buiten iedereen was er behalve Niko . hij was noch boven in het klooster. We moesten ongeveer 5 min wachten toen hij er aan kwam. Toen hij er was gingen we naar school. Het was erg leuk.

Geschreven door Niels Schuur. het was super

Dion S

Dinsdag 11 Maart
Onze hele klas ging naar het klooster in Ter Apel .
Toen we daar binnen kwamen gingen we naar een kamer waar iemand iets ging vertellen over het klooster Daarna kregen we een rondleiding .
We kwamen langs ziekenbedden , cellen waar de monniken sliepen en langs een kerk .
Als laatste kwamen we bij een kas waar de originele boeken uit de middeleeuwen stonden.
Daarna deden we nog een speurtocht door het klooster. En toen gingen we naar huis.

Lucas

WE GINGEN DINSDAG MORGEN OM KWART OVER 8 AL WEG.
WE WAREN ER NIET SNEL.
TOEN WE ER WAREN LIEPEN WE EVEN OM HET KLOOSTER.
HET WAS HEEL LEUK.
TOEN MOCHTEN LUCA EN MARLINDE DE DEUR OPEN MAKEN.
MAAR HET GING EEN BEETJE MOEILIJK.
WE GINGEN NAAR EEN GROTE ZAAL.
DAAR KREGEN WE VEEL UITLEG.
TOEN KREGEN WE EEN RONDLEIDING.
HET WAS HEEL INTERESSANT.
TOEN MOCHTEN WE ETEN.
DAARNA GINGEN WE EEN SPEURTOCHT DOEN.
DE GROEPJES WAREN IN DRIEËN EN 1 TWEETAL.
EN TOEN GINGEN WE WEG.
EN WAREN WEER OP TIJD OP SCHOOL.

Jennifer

We zaten om 08:15 in de klas. Toen gingen we in groepjes naar de auto's op weg naar Ter Apel. Het was heel gezellig in de auto's. Toen we er waren kregen we een rondleiding door het klooster, na de rondleiding gingen we even eten, daarna deden we een speurtocht, die was erg leuk. Toen gingen we weer weg in de auto's naar school

Julan

We kwamen om kwart voor acht op school.toen begonnen we te rijden naar Ter Apel.toen we vlak bij het klooster waren waren we de weg kwijt.maar we kwamen er wel. We kregen eerst een rondleiding door het klooster en dat was heel interessant.daarna mochten we eten en drinken.daarna gingen we een speurtocht door het klooster.ik zat bij Pepijn en Lucas in het groepje. We kregen een papier met vijf vragen.we hadden alle vragen goed.en daarna gingen we weer naar huis.

Dion J

We gingen dinsdag 11 maart naar het klooster in ter Apel. Er waren vier auto`s .Toen we er waren moesten we eerst in een in een kamer gaan zitten en werd ons van alles verteld en ze stelde vragen en die moesten wij beantwoorden en dan ging ze er weer iets over vertellen. Daarna liet ze ons een steen zien met een voetafdruk van de mensen die het klooster hebben gebouwd. Toen kregen we een rondleiding door het klooster, en daarna moesten we groepjes van 3 maken en als dat klaar was kreeg je een papier en mocht je groepje beginnen met de speurtocht. Ieder had een ander papier met andere vragen erop er stonden bijv. vragen op als hoe heet deze kamer of vanaf welk nummer is de foto gemaakt en toen de bel ging moesten we weer bij een kamer verzamelen mochten we de jassen pakken en weer in de auto`s gaan zitten en weer naar school.

Marlinde

op dinsdag 11 maart gingen we naar het klooster in Ter Apel.
het bezoek aan het klooster was erg leerzaam en leuk.
iedereen was op tijd en we konden gelijk vertrekken toen iedereen er was.
Toen we bij het klooster waren wisten we eerst niet de ingang te vinden en waren we om het klooster heen gelopen toen we weer terug waren op de plaats waar we eerst stonden kwam de gids. De deur van het klooster ging even daarna open en er kwamen 5 vrouwen uit de deur. Die zeiden dat we erg stil maar ook rustig moesten doen in het klooster toen we binnen waren toen we binnen waren kregen we eerst een rondleiding. Toen de rondleiding klaar was gingen we eten en drinken. We klaar waren mochten we groepjes maken en met de speurtocht beginnen.
We hadden de tijd om de vragen te beantwoorden die op het papier stond. Dat ging bij de meeste groepjes wel goed. Toen iedereen klaar was gingen we nog even praten over de antwoorden en ging iedereen die naar de wc moest nog even naar de wc. Toen iedereen klaar was gingen we naar de auto waar we bij in de groepjes zaten en gingen we weer naar school. En mochten we gelijk naar huis toe.

Pepijn

We zijn op 11 maart naar het Klooster in Ter Apel geweest.
Het was heel mooi want we kregen eerst een rondleiding door een gids.
En toen nog een speurtocht door het klooster.
Met de rondleiding vertelde de gids veel.
Het is heel interessant.
Het ging over wat er vroeger allemaal was in het klooster en hoeveel jaar geleden er nog monniken leefden.
En dat was dus heel interessant.
De speurtocht was ook mooi, je moest allemaal foto's op zoeken.
En dat was het mooiste van allemaal de speurtocht.
Je moet er ook eens heen!

Joost

We gingen om kwart over 8 op DINSDAG 11 maart naar het klooster in Ter Apel .Ik zat bij Jens, Luca en juf in de auto .Het klooster was echt heel groot. De rondleiding was echt heel interessant. De monniken in dit klooster waren kruisheren. En we moesten in een soort kamer zitten waar die vrouw ons uitlegde wat de monniken deden. en na de rondleiding was er nog een speurtocht die was super leuk! Ik zat bij Niko en Luca in de groep met de speurtocht en wij waren het eerste klaar met de speurtocht. Na speurtocht en rondleiding gingen we bespreken wat we allemaal gedaan hebben. het was heel gezellig en heel erg leuk en interessant!!!!!!!

2020 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook Instagram
colofon  |  privacy  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl