16 t/m 25 juni 2017

Westerwolde rijgt

Homepage / Actueel / Evenementen / Evenementenkalender / Westerwolde rijgt

datum 16 t/m 25 juni 2017 entree € 5,00 p.p. (gereduceerd entreetarief: toegang tot het
gehele Kloostercomplex)

Tijdens Westerwolde rijgt vormen 19 tuinen en 4 bijzondere locaties elk een podium voor (regionale) kunst en cultuur.

De tuinen zijn stuk voor stuk uniek door de verscheidenheid in aanleg, sfeer en grootte en inmiddels bekend om hun kwaliteit. Er zijn royaal aangelegde tuinen en intieme kleine. Strakke of juist romantisch vormgegeven tuinen, park- en landschapstuinen. Tuinen met het accent op kunst of juist op kunstig tuinieren en plantcollecties. Ook binnen de uitingen van kunst is de variatie groot. Keramiek, schilder- en glaskunst, ambachtelijke producten, maar ook muziek, dans- en dichtkunst. Iedere tuin zal daarom een verrassing zijn.

Kruidentuin
Klooster Ter Apel
Binnen de oude muren van Klooster Ter Apel ligt een bijzondere Kruidentuin. Deze 'vertelt' de geschiedenis van de kruisheren, de oorspronkelijke bouwers en bewoners van het Klooster. De Kruidentuin telt tegen de 160 plantensoorten behorend tot de museumcollectie. De van de planten afkomstige kruiden werden destijds door de kruisheren gebruikt om hun geneeskrachtige werking, als verfplant en als keukenkruid. Tijdens Westerwolde rijgt is de Kruidentuin tien dagen lang te bezoeken en worden er diverse toepasselijke activiteiten georganiseerd.

Kralen rijgen Handelsmerk van Westerwolde rijgt zijn de kralen die op elke locatie uitgereikt worden en die geregen kunnen worden tot een mooi souvenir.

Zie ook www.westerwolderijgt.nl.

LandArt-project

Tijdens Westerwolde rijgt zal Museum Klooster Ter Apel het decor zijn van een LandArt-project: kunstenaars zullen er prachtige werken maken van (plantaardige) materialen.

De kunstenaars
Sjouke Bouius en Xandra Koops kennen elkaar al meer dan 20 jaar en delen de liefde voor LandArt. Beide zijn werkzaam als docent Bloem & Design bij Terra in Groningen. Via LandArt leerden zij bloemist Eric Pannenborg kennen.

Werkwijze
Ter plaatse, op het moment zelf, wordt gekeken naar de sfeer en de beschikbare materialen. Vanuit een brainstormsessie gaan ze aan de slag. De natuur schenkt de materialen. De mens rangschikt en geeft het een andere vorm en de natuur neemt het weer terug...

  • Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondagmiddag 18 juni 2017
  • Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondagmiddag 25 juni 2017
  • Tussen 10.30 en 16.00 uur
  • Maximaal 6 bezoekers kunnen deelnemen, graag reserveren via anastasia@kloosterterapel.nl

  TERUG NAAR BOVEN

Bloemenarrangeur Jolanda den Besten

Afhankelijk van het weer zal bloemenarrangeur Jolanda den Besten zich op de Kloosterenclave dan wel in Museum Klooster Ter Apel presenteren en doorlopend demonstraties geven.

  TERUG NAAR BOVEN

KloosterviltKraal

Alle bezoekers krijgen een unieke kraal gratis aangeboden, zo lang de voorraad strekt.

U kunt het hangertje zelf maken onder toezicht en met behulp van Jolanda den Besten en het 'Tiddel-Team' van Museum Klooster Ter Apel (indien beschikbaar).

  TERUG NAAR BOVEN

Bezoek ook Kruidentuin ActueelRubriek Nico Rookmaker
Coördinator Kruidentuinlieden
2017 © Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook
colofon  |  sitemap  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl