Een rustgevend en leerzaam
dagje uit met (klein)kinderen

Homepage / Een bezoek / Een bezoek met kinderen

Hoor de stilte in en om het Klooster
en beleef een bijzonder avontuur

Kruidentuin Weet jij wat je met een ganzenveer kunt doen? Ken je Broeder Jacobus? Durf je over de donkere Kloosterzolder te lopen?

Lang geleden woonden en werkten er Kruisheren in Klooster Ter Apel. Hun leven stond in het teken van het geloof. Maar nu is het gebouw een museum en mag je overal kijken. In de eetzaal, de kruidentuin en zelfs in de slaapkamers! Buiten in het Kloosterbos kun je fijn wandelen en zijn er grote bomen om je achter te verstoppen.

Kom in de zomervakantie langs om het Honingratenspel te spelen!

Ga je mee op ontdekkingstocht?
Neem je vader, moeder, opa en/of oma mee naar Klooster Ter Apel. Meld je in de Klooster­receptie en vertel dat je voor het Honingraten­spel komt. Dan ontvang je een cahier (vouwblad) en potlood. Kies één van de vijf honing­raten en ga op ontdekkings­tocht door de Kruiden­tuin met spelletjes en opdrachtjes. Opgelost? Neem dan gerust een kijkje in de andere roodgekleurde honingraten en ga verder op ontdekking... Leuk én leerzaam, ook voor je (groot)ouders! Tijdens de zomer­vakantie zijn we elke dag open.

Wat er nog meer te doen is

Verken het gebouw
met een speurtocht
Voor kinderen van diverse leeftijden zijn er leuke speurtochten verkrijg­baar bij de Kloosterreceptie!

Beoordeel het museum als Museuminspecteur Word Museum­inspecteur en laat weten wat je van je bezoek aan Klooster Ter Apel vond! Leuk om te doen en je kunt ook mooie prijzen winnen.

Download de app van Museum­inspecteurs op je smartphone of tablet en vul hem in tijdens of na je bezoek. Maar je kunt ook op de website laten weten wat je van het museum vond. Van jouw mening kunnen we veel leren!

 

Evenementen Oktobermaand Kindermaand Oktobermaand is Kindermaand in Klooster Ter Apel. Voor kinderen is er dan van alles te doen, zoals workshops en speurtochten.

Huis van Sint Nicolaas Tijdens de Sinterklaas­periode verblijven de Sint en alle Pieten in Klooster Ter Apel. Er zijn dan allerlei leuke activiteiten!

Geheimzinnige ZaklampenRondleiding Ooit wel eens in het pikkedonker door de Klooster­vertrekken gelopen? Ga op ontdekking, op zoek naar de Reiskoffer van Broeder Lucianus... Vergeet niet je eigen zaklamp mee te nemen!

» Educatieve programma's voor schoolgroepen
» Meer informatie voor een bezoek

2017 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook
colofon  |  sitemap  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl