Oktobermaand Kindermaand

Spannend, flitsend
en actie verzekerd!

Homepage / Groepsbezoek / Educatie / Oktobermaand Kindermaand 2017

leeftijd 4 t/m 12 jaar

Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Bezoek dan de binnenkant van onze oude Kloostermuren... en beleef het allemaal! In de maand oktober zijn er voor jou leuke activiteit in ons middeleeuws Klooster. Thema dit jaar: Griezelen. Voor jou is de toegang tot het gebouw gedurende de oktoberweekenden helemaal gratis! Maar neem wel even je mama, papa, oma en/of opa mee als begeleider.

In de voetsporen van broeder Jacobus...

Na een korte sfeerfilm over het leven en de werken van de kruisheren in de Kapittelzaal trek je, wanneer je wilt, de dagelijkse kleren van een kruisheer aan, een habijt (zolang de voorraad strekt)! Ga met je (groot)ouders op ontdekking binnen de oude kloostermuren... Leuke wetenswaardigheden en doe-activiteiten maken de speurtocht niet alleen leerzaam maar ook spannend!

Fotosporen speuren
Voor de allerjongsten! Terwijl jij speurt naar de foto’s in het boekje, kun je heeel even uitrusten in het bedje van broeder Jacobus...

Speurtocht
Jij gaat één van de leerzame speurtochten, met leuke wetenswaardigheden, uitwerken. De gevonden benamingen vormen tezamen een woord. Maar wat is de betekenis van dit woord?

Honingraatspel
Ontdek de Kruidentuin met de opdrachtjes verstopt in een 'honingraat'... Opgelost? Pak de volgende honingraat

  • Op alle zater- en zondagen in oktober 2017.
  • Doorlopend tijdens openingstijden.
  • Kinderen gratis tijdens de weekenden, volwassenen € 7,50 (max. 2 kinderen per volwassene).
  • Aanmelden niet nodig!

  TERUG NAAR BOVEN

Het is aardedonker rondom het Klooster

Welkom in de duisternis... Voor wie wil, mag een habijt aantrekken. Bij aankomst gaan jouw (groot)ouders je helpen aankleden en gaan ze vervolgens een Kloostersfeerfilm bekijken in de Kapittelzaal.

Met je zaklamp door het Klooster
Want wij gaan op zoek naar de reiskoffer van broeder Lucianus... Met je eigen meegebrachte zak- of hoofdlamp wandel je, onder begeleiding van middeleeuwse personages, groepsgewijs door diverse Kloostervertrekken. Wij volgen de sporen van broeder Lucianus door de Kloosterkerk maar we nemen ook een kijkje op de Kloosterzolder... Griezelig? Nee hoor, maar wel erg gezellig en super spannend!

Spel in het Kloosterbos
Vervolgens halen wij jouw (groot)ouders op en gaan samen naar buiten om een bekertje 'Patergepruttel' (warme chocomelk) te drinken. Daarna verdwijnen wij in het Kloosterbos voor een rondgang en om gezamenlijk het dieren-geluidenspel te spelen onder
begeleiding van gidsen van Staatsbosbeheer.

  • Op zaterdag 28 oktober 2017.
  • 18.30 tot 20.15 uur.
  • € 16,00 per volwassene, twee kids gratis (incl. entree Klooster, sfeerfilm voor ouders, voor kids rondgang Klooster o.b.v. kidsgids en voor kids en ouders rondgang Kloosterbos o.b.v. gids en consumptie).
  • Aanmelden is noodzakelijk via anastasia@kloosterterapel.nl

  TERUG NAAR BOVEN

2017 © Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5, Ter Apel [NL]   Tel. +31 [0]599 581370   info@kloosterterapel.nl
Twitter Facebook
colofon  |  sitemap  |  cookies  |  links  |  contact  |  mobiel
Klooster Ter Apel
Boslaan 3-5
Postbus 139
NL-9560 AC Ter Apel
Tel. +31 [0]599 581370
Fax. +31 [0]599 587140
www.kloosterterapel.nl
info@kloosterterapel.nl